PC-gamers zijn niet te spreken over de 70 euro-prijzen voor nieuwe games

Ik speel vooral op console, maar durf toch al vaker op mijn (iets oudere) gaming laptop te spelen. Al draait hij Halo Infinite of Vanguard nog steeds goed, jammer genoeg op lage settings… Maar bon, als ik de Lotto win, dan koop ik een nieuwe.

Waarom deze intro? Omdat ik als zijnde, deels, pc-gamer uiteraard ook regelmatig in de Steam of Epic Games Store vertoef, en me daar iets opvalt: pc-games zijn namelijk toch nog steeds flink goedkoper dan consolegames. Al komt daar binnenkort precies verandering in…

Zo ontdekten spelers in de Epic Games Store een gloednieuw prijskaartje gezien aan de aanbieding voor Final Fantasy VII Remake Intergrade. Deze kost namelijk, inclusief de reeds eerder verschenen DLC, toch 70 euro. Het lijkt erop dat Square Enix zich ervan bewust was dat dit misschien niet goed zou aankomen, want de prijs op de betreffende pagina is sindsdien verborgen.

Het is onwaarschijnlijk dat de prijsstelling hier een vergissing was, aangezien Square’s aankomende RPG Forspoken nog steeds zijn controversiële 70 euro-prijskaartje op Steam heeft. Wat dus pc-gamers doet geloven dat dit wel eens de nieuwe norm zou kunnen zijn voor alle aankomende PC releases.

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)