Ex-Battlefield developers werken aan free-to-play-titel ARC Raiders

Arc Raiders

Het jonge Embark Studios, onder andere opgebouwd uit een groep ex-DICE developers die aan de Battlefield-reeks werkten, toonde tijdens de Game Awards 2021 knappe gameplay van hun eerste titel: ARC Raiders.

ARC Raiders is een science fiction-titel met sterke seventies vibes. Je bindt erin de strijd aan tegen een leger aan robots, groot en klein. De co-op shooter legt de klemtoon sterk op teamwork, wat je meteen kan zien in één van de boss fights die Embark toont in deze knappe gameplay trailer.

Voornamelijk het retro sci-fi sfeertje springt in het oog. Een interessante stijl die zonder twijfel ontsproot uit het creatieve brein van Patrick Soderlund, oprichter van Embark Studios en ooit Chief Designer bij EA.

De gameplay, naar wat ik erover gehoord heb, zou inspiratie putten uit looter shooters à la Destiny en The Division.

Het beste nieuws is dat ARC Raiders een free-to-play titel zal worden, speelbaar op Xbox One, Series X|S, pc en PS5. Jammer genoeg lijken PS4-eigenaars hiermee uit de boot te vallen.

Desalniettemin eentje om in de gaten te houden, lijkt me. De game ziet – als alles goed gaat – het levenslicht in 2022.

Gepubliceerd door Lazlo

De legende gaat dat Lazlo's eerste woordje "PlayStation" was. Straf, want Sony's iconische console verscheen pas twee jaar na z'n geboorte. Desondanks omschrijft Lazlo zichzelf intussen als een ware platform-agnost en verdeelt hij de koek tussen z'n PlayStation 5, Nintendo Switch en pc. Op genre-vlak is hij een alleseter, al heeft hij een bijzondere voorliefde voor alles met een sterk verhaal, of waar hij zich urenlang met z'n vrienden in kan verliezen.