Sony neemt met Valkyrie Entertainment opnieuw een studio over

Na eerder dit jaar al Housemarque, Nixxes Software, Firesprite en Bluepoint Games te hebben overgenomen, is het nu de beurt aan Valkyrie Entertainment.

Dit nieuws werd vrijdag door Head of PlayStation Studios, Hermen Hulst, via Twitter bekendgemaakt. ‘Vandaag kondigen we aan dat Valkyrie Entertainment de PlayStation Studios-familie zal vervoegen. De studio zal van onschatbare waarde bijdragen aan belangrijke PlayStation Studios-franchises’.

Valkyrie Entertainment heeft de afgelopen jaren bijgedragen aan heel wat grote games zoals Halo Infinite, God of War, League of Legends, Forza Motorsport 7 en Middle-Earth: Shadow of War. Het zal bij Microsoft dan ook als een verlies aanvoelen om deze studio te zien overgaan naar de PlayStation Studios.

In totaal heeft PlayStation nu 17 studio’s in bezit en is het niet van plan om het hierbij te laten. In de toekomst mogen we nog meer overnames verwachten. En zo blijft de Console War volop zijn gang gaan.

Gepubliceerd door High_LordWolnir

High_LordWolnir verloor zijn ziel(en) ergens tussen Boletaria en Lothric Castle. Wanneer hij de Nexus even ontvlucht, kan je hem achter zijn PC of PlayStation-console vinden tijdens het spelen van een goede RPG, een story-driven action/adventure game, een nagelbijtende horrorgame of een FPS à la Call of Duty. Verder moet hij zowat de enige persoon zijn op deze aardbol die The Last of Us Part II hoger inschat dat zijn voorganger.