Dune: Spice Wars wordt een strategiespel dat zich afspeelt in Frank Herbert’s scifi-universum

Als je oud genoeg bent, zo oud als ik dus, dan heb je ongetwijfeld nog de Dune-videogames gekend en gespeeld uit begin jaren ’90. Na het succes van de recente film pakt Funcom volgend jaar uit met Dune: Spice Wars, een RTS-game dat zich afspeelt in hetzelfde universum.

Misschien herinner je je nog de legendarische Westwood Studio’s? Zij leverden in 2001 een laats Dune-game af, getiteld Emperor: Battle for Dune. Nu, twintig jaar later hebben we weer een Dune-game om naar uit te kijken dus.

Aan het roer van deze nieuwe titel staat Shiro Games, de studio achter het real-time strategiespel Northgard. De game kiest voor het 4X-principe en geeft je de keuze om te kiezen uit vier verschillende facties, waaronder House Atreides of House Harkonnen. Aan jou om hen naar de overwinning op Arrakis te leiden.

Dune: Spice Wars komt in 2022 naar Steam Early Access en via deze link kan je hem al aan je verlanglijst toevoegen als je dat zou willen.

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)