Alan Wake II jaagt ons in 2023 de stuipen op het lijf

Als je het mij vraagt, dan blijft Alan Wake één van de beste narratieve horrorervaringen die ik ooit gespeeld heb. Ik was dan ook laaiend enthousiast toen het vervolg op deze cult-parel tijdens de Game Awards eindelijk een eerste trailer kreeg.

Alan Wake II, van Remedy Entertainment (de meesters die je ooit Max Payne en Control brachten), biedt ons eindelijk een vervolg op de immense cliffhanger waar het origineel op eindigde. In de trailer horen we alvast dat Alan weerom vertolkt wordt door Matthew Porretta. De aankondiging lijkt ook naast een klein Amerikaans stadje enkele scènes in New York te beloven.

Een meer ingrijpende wijziging is dat de makers deze keer echt voluit de kaart van survival horror zullen trekken. De game zal dus een pak minder actiegericht zijn. De vertrouwde gameplay van 2010 zal dus wellicht niet meer heel prominent aanwezig zijn. Ook belooft het spel veel enger te worden dan het origineel, wat je ook al uit de trailer kan afleiden.

Het beste nieuws? De game verschijnt deze keer niet exclusief op Xbox en pc, maar zal ook PlayStation 5-eigenaars verblijden. Het mindere nieuws? We moeten nog meer dan een jaar wachten op de release, want de game zal pas in 2023 het levenslicht zien. Maar liever dat, dan een gebrekkige overhaaste release, natuurlijk.

Gepubliceerd door Lazlo

De legende gaat dat Lazlo's eerste woordje "PlayStation" was. Straf, want Sony's iconische console verscheen pas twee jaar na z'n geboorte. Desondanks omschrijft Lazlo zichzelf intussen als een ware platform-agnost en verdeelt hij de koek tussen z'n PlayStation 5, Nintendo Switch en pc. Op genre-vlak is hij een alleseter, al heeft hij een bijzondere voorliefde voor alles met een sterk verhaal, of waar hij zich urenlang met z'n vrienden in kan verliezen.