“Een PS5 of Xbox Series X is geen noodzaak, maar een overbodige luxe”

Tja, straffe uitspraak… Als je een PS5 of Series X hebt, dan is het natuurlijk makkelijk praten. Maar voor hen die noest op zoek zijn naar een console is het andere koek. Een scalpersorganisatie, genaamd Aftermarket Arbitrage heeft alleszins geen medelijden met de mensen die naar een next-gen console hunkeren.

Straffe kerels die mannen scalpers denken wij dan. En dat dachten ze ook bij Sky News want zij besloten Aftermarket Arbitrage-eigenaar Jack Bayliss te interviewen. Hij gelooft dat hij en zijn compagnons niets verkeerds doen. Jack begon als 24-jarige zijn bedrijf met het doorverkopen van veelgevraagde sneakers, maar wist al snel uit te breiden naar andere populaire en zeldzame producten. Met als hoogtepunt deze dagen natuurlijk de next-gen consoles.

We passen ons gewoon aan wanneer we een tekort zien in een toeleveringsketen, een vraag- en aanbodprobleem. Daar kunnen we dan op inspelen“, zo eenvoudig is het vertelt Bayliss. “Als je naar de aandelenmarkt kijkt en je ziet een arbitragekans, waarbij iemand denkt dat een activum ondergewaardeerd is, dan springen handelaren erop en arbitreren die winst weg. Dat is precies wat wij aan het doen zijn.

En bovendien trekt Jack zich niets aan van de misnoegde gezinnen die geen PS5 kunnen kopen voor hun kinderen vanwege bedrijven zoals het zijne. Ook daar heeft de man zijn eigen idee over. “Voor mij is het bezitten van de PS5 of een Xbox geen noodzaak, het is een luxe, oké? Als je het je kunt veroorloven om 500 euro uit te geven, dan zou het uitgeven van die extra 150 euro vrij marginaal moeten zijn, als je geld hebt om daaraan te spenderen,” zei hij.

Ja, sommige gezinnen zullen nog eens 150 euro extra moeten betalen, maar waar je niet aan denkt is dat onze leden, die 30 consoles hebben, aan elke console 150 euro verdienen. En dan verdienen ze een goed maandsalaris in een paar dagen.”

Maar de man heeft dus zeker geen schuldgevoel…

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)