Activision-Blizzard niet welkom op de Game Awards 2021

Ook al ben je een van de grootste ontwikkelaars/uitgevers uit de industrie en heb je kleppers als Warcraft, Call of Duty en Diablo in je portfolio, dan nog geeft je dat niet het recht om mensen te discrimineren of oneerlijk te behandelen. Meer nog, het maakt zelfs dat je niet meer welkom bent op een van de belangrijkste en grootste award shows uit je eigen industrie.

Voor Activision-Blizzard was 2021 om heel wat redenen die ons en jullie bekend zijn, en die we niet meer gaan herhalen, een zwart jaar. En de studio moet de kelk tot op de bodem ledigen.

Zo laat Game Awards-host Geoff Keighley weten dat Activision-Blizzard niet gewenst is op zijn jaarlijkse feestje. Hij zegt daarover het volgende via Twitter: “Buiten de nominaties kan ik bevestigen dat Activision Blizzard geen deel uitmaakt van The Game Awards 2021. The Game Awards is een tijd van feest voor de industrie, de grootste vorm van entertainment ter wereld. Er is geen ruimte voor misbruik, intimidatie of roofzuchtig gedrag in welk bedrijf of welke community dan ook.

En hij gaat nog even verder: “Ik realiseer me ook dat we een groot platform hebben dat verandering kan versnellen en inspireren. Daar zetten we ons voor in, maar we moeten allemaal samenwerken om een betere en meer inclusieve omgeving te bouwen, zodat iedereen zich veilig voelt om de beste games ter wereld te bouwen.

De Game Awards gaan door nu donderdag 9 december 2021.

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)