Weekendmenu: wat speelt en kijkt het Pragalicious-team dit weekend? (Week 48)

De Pragalicious-crew serveert je met veel plezier hun weekendplannen voor deze week. Wat staat er bij jullie op het menu dit weekend? Laat het ons zeker weten!


Praga

Het sneeuwt, het sneeuwt en wat doen we dan als het bovendien nog eens weekend is? Gamen verdorie! En dit weekend steek ik al mijn tijd in Halo Infinite, niet alleen in de multiplayer maar vooral in de campagnemodus die ik mag reviewen voor Pragalicious natuurlijk. Van een topjob gesproken!

Qua series ga ik dit weekend beginnen aan You op Netflix, een serie waar een creepy stalker centraal staat die vrouwen verzamelt heb ik me laten vertellen,  en verder Hawkeye op Disney+.


Lazlo

Na enkele Covid-scares en kennissen met het vieze beestje in huis, gaan we hier toch weer wat voorzichtiger omspringen met de weekendplannen. Meer thuis zitten en genieten van mijn geliefde hobby’s dus. Ik zie niet in wat daar mis mee zou kunnen zijn.

Gelukkig heeft HP me deze week wat leuk speelgoed opgestuurd om uitvoerig te testen. De komende dagen speel ik m’n games met een OMEN Spacer TKL-toetsenbord, wireless OMEN Vector-muis en OMEN Blast-headset. Of dat duur speelgoed ook je centen waard is, vertel ik je later op deze heerlijke gaming-website.

Maar wat wordt er dan gespeeld? Sowieso nog wat meer Farming Simulator 22, wat momenteel de ultieme chill game is. Daarnaast heb ik me vorig weekend het sfeervolle Gris aangeschaft tijdens de Cyberweek-deals van Nintendo. Die titel ga ik tussendoor nog wel enkele keren opstarten denk ik. Graag vul ik dat nog aan met enkele potjes Vanguard, de laatste paar afleveringen van Arcane en een filmavond met Harry Potter & The Goblet of Fire. Lockdown of niet, ik hoef m’n kot niet uit, lijkt me.


Luca

Gelukkig gaat het ondertussen al stukken beter met mij en heb ik mijn hardnekkige COVID-19 infectie zo goed als overwonnen. Zo’n tien dagen durende quarantaine komt eigenlijk bijzonder goed van pas in het zorgeloze leven van een brave student, aangezien ik hierdoor uitgebreid de tijd had om mijn achterstallige schoolwerk in te halen. Zo ben ik weer volledig mee! Hierdoor ben ik echter wel het gamen wat uit het oog verloren. Ik heb mezelf dan ook voorgenomen om, startende vanaf dit weekend, mijn kostbare vrije tijd weer wat te spenderen aan het gamen.

De frustrerende potjes FIFA 22 zullen ongetwijfeld rijkelijk vloeien, de aartsmoeilijke expedities doorheen de Mongoolse bezettingen zullen worden verdergezet en ook de leutige Fall Guys deuntjes zullen zeker niet ontbreken als ik eindelijk de powerknop van mijn PlayStation 5 opnieuw indruk. Ik sta te poppelen om mezelf er terug aan te zetten!

Wat series betreft, ben ik momenteel opnieuw begonnen aan de Amerikaanse sitcom, The Office. Dit prachtig staaltje acteerwerk weet me keer op keer te bekoren; good TV-Shows never seem to get old. 


Frumberto

Nog steeds geen PS5 of Xbox S of X voor mij maar wel een gloednieuwe pc. Ik had de laatste tijd wel wat last om nieuwere games deftig te kunnen spelen, daar is nu een einde aangekomen. Dit weekend vooral pc-games spelen met onder andere New World en Final Fantasy XIV. Rainbox Six: Siege is gratis te spelen, dus dat ga ik ook eens opzetten.

Op Disney+ kan je de eerste vier afleveringen van Dopesick bekijken. Een serie over gesjoemel in de Amerikaanse farmaceutische sector met Michael Keaton in de hoofdrol. Als het medicijn ‘OxyContin’ een belletje doet rinkelen, laat deze serie dan zeker niet aan de kant liggen. Indien je geen zin hebt om dit weekend eindeloos te zoeken naar iets om te kijken, kan ik je Body of Lies aanraden. Wel al een film van 2008, maar zeker één van de betere uit het actiethriller genre met Leonardo DiCaprio, Russell Crowe en Mark Strong. De film staat sinds 1 december op Netflix!


RoMa

Het derde en laatste deel van het prachtige Yara is toe aan z’n bevreiding in Far Cry 6. Ik heb het gevoel dat zelfs nadat ik de storyline uit heb ik nog steeds alles ga willen doen in deze topgame. Ik zit volledig met de microbe om elk hoekje te zien en elke side quest te voltooien.

Online is het Battlefield 2042, dat gelukkig al iets vlotter speelt na 2 nodige updates. Het blijft soms vloeken op de tekortkomingen, maar I love my Battlefield. Volledig terug van nooit echt weggeweest is Fall Guys: Ultimate Knockout. Season 6 is volop aan de gang en dus ga ik weer vollen bak. Twee costumes van Jin Sakai om te unlocken: the the grind is on!

Op Netflix is de keuze voor volgend bingemateriaal gemaakt: Daredevil krijgt de komende dagen/weken m’n aandacht.


High_LordWolnir

Vandaag staat mijn verjaardag op het programma en dat zal vanavond met een aantal vrienden hier thuis gevierd worden. Indien de kater morgen niet te groot is, zal ik zeker en vast nog wat gamen. Tegen zondag zal ik voldoende gerecupereerd zijn om de hele dag lekker lang te gamen. Tijdens Black Friday heb ik mezelf getrakteerd op Far Cry 6. Dankzij een stevige korting in de UbiStore heb ik dan maar meteen de Gold Edition gekocht zodat ik toegang heb tot alle DLC’s. Het is mijn eerste ervaring met Far Cry en het is verdorie een heel goed spel. De hoge score in onze review vind ik dan ook meer dan terecht.

In mijn Resident Evil marathon ben ik intussen aanbeland bij nummer 7: Biohazard. En ook deze game vind ik een absolute topper. Resident Evil 5 en vooral 6 vond ik verschrikkelijk slecht. Ik ben opgelucht dat ze bij Capcom tijdig hebben ingezien dat er dringend iets moest gebeuren met de franchise want met Resident Evil 1 tot en met 4 hebben ze wat mij betreft echt wel meesterwerken afgeleverd.

En tussendoor zal er zeker en vast nog tijd zijn voor een aantal potjes Call of Duty: Vanguard. Al had Season 1 voor mij niet uitgesteld hoeven te worden. Laat die Batte Pass maar komen!

In het geval mijn maag en hoofd mij toch in de steek zou laten, neem ik er vrede mee om een weekend languit in de zetel te liggen en mijn favoriete snacks erbij te halen om zo verder naar Hellbound te kijken. Ik heb enkel de eerste aflevering gezien maar deze wist mij meer dan te bekoren. Als mijn smaak in series deze weg blijft bewandelen, schrijf ik binnenkort mijn artikels in het Zuid-Koreaans.


Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)