High Calibre nu live in Rainbow Six Siege

In afwachting van de release van Rainbow Six Extraction op 20 januari kunnen we ons nog wat amuseren in het Rainbow Six Siege-universum. Dat met de start van High Calibre dat nu live is.

High Calibre, het vierde en laatste seizoen van het zesde jaar van Tom Clancy’s Rainbow Six Siege, is nu speelbaar op alle platformen. Dit nieuwe seizoen voegt de Ierse operator Thorn, een herwerking van de Outback-map, nieuwe standaard teamkleuren, een nieuwe Battle Pass met exotische wapenskins en verschillende andere updates toe. Daarnaast is Tom Clancy’s Rainbow Six Siege gratis te spelen van 2 tot en met 6 december.

In High Calibre ontdekken spelers een gloednieuwe Operator. De verdediger Thorn is uitgerust met Razorbloom Shells: werpbare proximity-apparaten die wanneer getriggerd, een getimede ontploffing starten. Spelers die niet op tijd uit het gebied van de Razorbloom Shells komen, lopen forse schade op bij de ontploffing. Thorn is een Operator met een gemiddeld pantserniveau en gemiddelde snelheid, uitgerust met de nieuwe UZK50Gi of de M870 als primaire wapen en met de 1911 TACOPS of de C75-AUTO als secundair wapen.

Met de nieuwe Operator gaan spelers aan de slag op de nieuw ontworpen map Outback. Deze map heeft een aantal veranderingen ondergaan om deze meer te balanceren. Een aantal van deze veranderingen zijn: 

  • Veranderingen aan het hoofdgebouw en de omgeving om aanvallers meer strategische opties te geven
  • Nieuwe zachte muren aan de buitenkant van het gebouw
  • Veranderingen aan bepaalde gebieden om beter zicht en balans te creëren

Verdere updates die met High Calibre komen zijn:

  • Keuze tussen blauwe, oranje en rode teamkleuren
  • Het balanceren van Operators (Finka en Echo)
  • Nieuwe regels voor Mozzie’s drones en kogelvrije camera’s
  • Nieuwe aanpassingsfuncties bij Operators’ Cards, overwinningsdansjes en meer
  • Nieuwe HUD

Ook is Tom Clancy’s Rainbow Six Siege gratis te spelen zijn van donderdag 2 december tot maandag 6 december op PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X | S en Windows PC via Epic Games, Steam en Ubisoft Connect. 

High Calibre heeft een gloednieuwe Battle Pass, inclusief 100 niveaus en 131 beloningen, beschikbaar tot 21 februari. De Battle Pass beschikt naast de gratis track ook over een Premium track, beschikbaar voor 1.200 R6 Credits. Spelers met de premium Battle Pass gaan meteen met Thorn  aan de slag. Voor andere spelers is ze vanaf 21 september vrij te spelen middel van Renown of R6 Credits. Alle andere seizoenscontent, waaronder de Outback-herwerking, nieuwe standaard teamkleuren (blauw en rood, waarbij de tegenstander altijd in het rood staat), nieuwe HUD en operator-updates zijn nu gratis beschikbaar voor alle spelers.

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)