Zijn de eerste mobiele PlayStation-ports op komst?

De kans zit er dik in dat we binnenkort de eerste PlayStation-ports op onze mobiele telefoon kunnen spelen. Dat blijkt uit een patent dat Sony onlangs vastlegde. De komst zou meteen ook de uitspraken van Jim Ryan eerder dit jaar in perspectief plaatsen: ““Mobile is just one of the areas we are exploring to reach millions of gamers beyond our platforms!”

Sony steekt het dan ook niet onder stoelen of banken; ook zij verkennen momenteel de mogelijkheden op mobiele platformen net zoals ze dat met pc deden. De touch-controls op een mobiele telefoon zijn ver van optimaal; het is dan ook logisch dat Sony met een controller op de proppen moet komen. Die controller werd nu gepatenteerd.

De controller heeft veel mee van een DualShock 4 en zal bestaan uit een linker- en rechterstuk. Eens de mobiele telefoon in de controller geplaatst, lijkt het ding zelf wat op een Nintendo Switch. Hoe de controller met de telefoon moet en zal verbinden is momenteel niet geweten, al zal dat wellicht Bluetooth worden. Wanneer de eerste mobiele ports er aan komen of wanneer we de controller kunnen kopen, werd momenteel niet vrijgegeven. Toch liet Ryan weten dat ze hun eerste mobiele game tegen het eind van dit financieel jaar willen lanceren, dat is misschien sneller dan we denken…

Gepubliceerd door Ardtieboy

Een paarse Game Boy Color en Pokémon Red deden de vonk zo'n 16 jaar geleden overslaan. Sindsdien vertoeft Ard menig avond voor zijn consoles om er helemaal op los te gaan, liefst zonder al te veel nadenken. Games die hem geregeld doen gniffelen staan bij Ard op de bovenste plank. Het is dan ook niet vreemd dat titels zoals Borderlands, Destiny, Animal Crossing en Hearthstone op zijn shortlist staan. Verder hackt en programmeert hij zich door het leven met Nalu 🐶 aan zijn zijde.