De gamereleases van december (Halo Infinite, Among Us, Five Nights at Freddy’s)

December Releases 2021

De vloedgolf aan triple A titels gaat in december liggen. Portefeuilles her en der zuchten vermoeid en likken hun wonden. Dé titel van december is ongetwijfeld de nieuwste Halo, ook al zijn duizenden gamers deze al online aan het knallen. Het gaat er in december best futuristisch aan toe met avonturen op verre planeten en in zwarte gaten. Ook is corruptie duidelijk een thema: bij de president, in onze eigen startup, in de straten van Monopoly City én op ons ruimteschip. Relaxen kunnen we zelfs niet in de hamburgertent of in het shoppingcentrum. Daar schuilt enkel horror.

2 december

Cricket 22: The Official Game Of The Ashes (PS4, Xone, XsX)

Ik durf te stellen dat ik niet de enige ben binnen onze community die een eerder beperkte kennis heeft van cricket. Voor de enkelingen in onze regio die wél met hart en ziel naar deze atleten kijken: driewerf hoera! Met Cricket 22 krijg je de meest diepgaande spelervaring ooit. Voor het eerst zit ook het vrouwelijke cricket volledig in de game en zijn er meer speelopties dan ooit tevoren. Sterren zoals Meg Lanning en Pat Cummins zijn van de partij nadat de makers haastig de ontrouwe, vunzige Tim Paine van de cover moesten verwijderen. Naaktfoto’s versturen is gelukkig geen beschikbare minigame.

Solar Ash (PS4, PS5, PC)

Als voidrunner in een zwart gat gaat het er verrassend kleurrijk aan toe. Ten midden van flitsende neon-kleuren kom je in deze action platformer de ene uitdaging na de andere tegen. Rei moet zich een weg banen doorheen gigantische obstakels in dit explosief spektakel. De focus ligt duidelijk op de platforming waarbij je jezelf heel klein voelt ten midden van bombastische settings. De developers beloven ook een meeslepend verhaal met diepgaande karakters waardoor je des te beter verstrengeld raakt in de spelwereld.

Warhammer 40,000: Battlesector (PS4, Xone, XsX)

De razend populaire Warhammer-reeks kent al heel wat releases. De voorbije zomer kon Battlesector op heel wat goede reviews rekenen op PC. Nu krijgen we deze titel ook als console port. Al zijn deze ports soms dodgy (ik denk aan Mechanicus, die ik persoonlijk matig vond), voor de console based fanboys komen er weer uren diepgaande strategy aan. In deze turn-based strategy titel maak je jouw eigen leger aan en ga je een fast-paced strijd aan voor de ultieme prijs. De groteske gigantische wapens knallen nog steeds vlot terwijl epische helden vechten en vallen met bosjes.

3 december

Chorvs (PS5, XsX, PC)

Vroeger was The Circle jouw thuis en was jij hun dodelijkste wapen. Toen sloeg je op de vlucht. Nu zal je als rebel de onderdrukkende grootmacht naar de verdoemenis helpen. Chorvs (Chorus, maar dan lekker edgy met een “v” geschreven) brengt het verhaal van Nara, dat simpel gesteld een donkere, meer volwassen versie van Star Wars is. Verwacht je dus aan een stevige portie space combat in deze action shooter. The Circle is een levensgevaarlijke cult die je enkel op de knieën kan brengen met vlammende geweren en paranormale krachten. Snel, donker en meeslepend: dit story driven avontuur is niet geschikt voor kinderen.

Happy’s Humble Burger Farm (PS4, PS5, Xone, XsX, PC)

Een first-person adventure horror cooking game. Da’s een mondvol en dat mag je luguber letterlijk nemen. Het is hoog tijd dat je eens een goede job vond en dus ga je aan de slag bij de Burger Farm van de titel. Je staat in de nachtshift én je staat alleen: dat is een beter recept voor trillende benen dan voor een volle maag. Erger nog: als jij foutjes durft te maken bij het prepareren van de lekkere (?) burgers, gebeuren er steeds vreemdere dingen rondom je. Wie een ronduit vreemde game zoekt die uniek is in z’n opzet, lijkt bij Happy’s terecht te kunnen. Al denk ik niet dat Takeaway-koeriers deze snel op hun route zullen zetten.

6 december

This Is The President (PC)

Wie had dat ooit gedacht zeg, dat jij de presidentsverkiezing zou winnen! Écht veel tijd om te feesten is er niet, er is ook nog een land dat bestuurd moet worden. This Is The President is een management-game en een politieke thriller. Jouw dubieuze achtergrond komt het beste nooit naar boven en dus loert machtsmisbruik maar net om de hoek. Boven alles zou je toch niet willen dat je zélf moet opdraaien voor je misdaden? Het leest zowat als House Of Cards: The Game. Met evenveel tragiek als satire probeer je jouw eigen vel te redden, ook al gaat het hele land er aan kapot.

8 december

Halo: Infinite (Xone, XsX, PC)

Er zijn al heel wat crewleden bezig met de multiplayer van Infinite, die volledig free-to-play beschikbaar is. Halo draait natuurlijk ook rond de single player experience en de verdere exploten van Master Chief. Infinite brengt een semi-open world dat het verhaal verderzet van onze gehelmde held terwijl hij op zoek gaat naar een mysterieuze AI genaamd “The Weapon”. Al komt er kritiek op de tergend trage battle pass, de eerste reacties van de multiplayer zijn alvast zeer positief. Hopelijk zet de single player campaign deze positieve tred keihard verder.

Startup Panic (PC)

De meest gevreesde vijanden van alle gamers: rivaliserende CEO’s van topbedrijven. Je laat je saaie bureauwerk voor wat het is en duikt het onbekende in met je startup. Het begint klein in je eigen slaapkamer maar je zal uitgroeien tot de allergrootste! Komt daar wat corporate sabotage bij kijken? Dan is dat maar zo. Er zijn ook gevaren van buitenaf, want je kan zomaar gehackt worden. Of erger nog: zelfs kidnapping blijkt niet te ver te gaan voor die duivels in kostuum.

9 december

Monopoly Madness (PS4, Xone, PC, Switch)

Het gaat er heftig aan toe in de straten van Monopoly City. Mr. Monopoly himself gaat op welverdiende vakantie en zoekt iemand die tijdelijk z’n job overneemt. Die opvolger komt er via een race om roem en rijkdom waaraan jij deelneemt. Om ter snelst de grondstoffen en eigendommen verzamelen werkt verslavend, je vijanden saboteren des te meer. En zeg nu zelf: wat is er leuker dan huur krijgen van je tegenstanders die al moeten krabben om doorheen jouw straat te raken? Geen genade voor budgettaire beperkingen!

14 december

Among Us (PS4, PS5, Xone, XsX)

Dé PC-hit Among Us komt eindelijk richting consoles. De minimalistische game waarbij je op een ruimteschip klusjes doet maar met een indringer zit combineert adventure met social deduction. In 2018 zag de game het levenslicht al maar dé doorbraak kwam er door Twitch-populariteit in 2020. Nu komt de game ook richting console en kan je binnenkort elkaar verwijten de “imposter” te zijn. Ben jij de crew te slim af en schaam je jezelf niet om iemand die teveel weet een kopje kleiner te maken? In de ruimte gaat het soms snel fout en vliegen er tegenwoordig meer verwijten en beschuldigingen in het rond dan brokstukken.

16 december

Five Night’s At Freddy’s: Security Breach (PS4, PS5, PC)

De horrorsaga Five Night’s At Freddy’s staat gekend om de schattigste knuffels om te toveren tot de grootste gruwels. Het nieuwe hoofdstuk Security Breach brengt ons in een winkelcentrum en verlaat de vertrouwde pizzeria-setting. Het is inmiddels al de dertiende game in het FNAF-universum maar weet nog steeds trillende handjes te veroorzaken. De bloeddorstige animatronics zetten de jacht in op het lieve jongetje Gregory. Je enige hoop is om te overleven tot 6 uur ’s ochtends, wanneer het centrum weer opent voor de staff. Makkelijker gezegd dan gedaan met moordlustige wolven en krokodillen in de buurt.

Gepubliceerd door RoMa

RoMa was een gamer vooraleer hij een tiener werd. Hij groeide op met Tony Hawk en Kratos als helden. Jaarlijks spendeert hij uren met shooters zoals Battlefield of Doom. Frustraties in racegames en FIFA blijven niet altijd onderdrukt. Een grote sandbox à la GTA is z’n favoriete speeltuin. Ook geniet hij enorm van een diepgaande single player RPG en heeft hij een zwak voor sterke horror. Dead Space aanbidt hij als de beste gamereeks ooit gemaakt.