“Let’s Sing 2022 is een leuke party game, niets meer en niets minder”

Mijn zangtelenten kennende had ik me voorgenomen om ooit mee te doen aan The Voice, X-Factor en, waarom niet, K2 zoekt K3. Jammer genoeg kwam er van mijn ambities niet veel in huis en moest ik het doen met Let’s Sing 2022. Dit tot grote ergernis van mijn buren die mijn engelengezang absoluut niet konden waarderen het voorbije weekend.

Waarom Wel?

Plezier gegarandeerd

De Let’s Sing-franchise gaat ondertussen al enkele jaren mee en zwaait de plak sinds Sony de stekker uit het populaire Singstar wist te trekken. En dat is maar goed ook, want ondergetekende slaagt er toch elk jaar in de woonkamer in een heus feestje om te toveren en alle katten uit de straat weg te jagen.

Je hoeft gelukkig niet goed te kunnen zingen om plezier te beleven aan het karaokevideospel, maar wel als je punten wil scoren. Na het kiezen van een liedje, hoef je alleen maar de tekst op het scherm na te zingen. Om dan vervolgens een goede score neer te zetten hou je de correcte toonhoogtes en het juiste ritme aan. Simpel, al is dat natuurlijk gemakkelijker gezegd dan gedaan.

Zowel nieuw als oud

Het leukste aan Let’s Sing 2022 is natuurlijk met partner of vrienden de uitdaging aangaan, waarbij je elk om beurt een liedje kiest en de micro in de handen neemt. Heb je geen micro’s, dan kan je eenvoudigweg de app op je smartphone installeren en in verschillende modi aan de slag gaan. Een game als deze staat of valt natuurlijk bij de selectie aan beschikbaar soundtracks, waarbij je deze keer toegang hebt tot een twintigtal nieuwe hits. Zowel oud (Backstreet Boys met Everybody of Wham! met Last Christmas) als nieuw (Bad Guy van Billie Eilish of Dance Monkey van Tones And I) passeren de revue en vormen een mooie combinatie.

Waarom Niet?

Inhoudloos

Los van de nieuwe liedjes werd er weinig ontwikkelingstijd aan Let’s Sing 2022 gespendeerd en dat merk je vanaf het begin. Menu’s zijn gelijk gebleven en de zielloze avatars zijn nog geen haar veranderd. De modi, die – hoe je het nu draait of keert – allemaal op zingen uitdraaien, zijn letterlijk gecopy paste en bieden niks nieuws. Los van wat feedback op je zangtalent (dat vaak gewoon inaccuraat blijkt) hoef je op weinig bijzonders te rekenen. Eigen aan het genre of moet men toch eens nadenken over het introduceren van een basisgame met DLC voor komende jaren?

VERDICT

7

We moeten eerlijk zijn: net zoals vorig jaar zorgde Let’s Sing ook dit jaar voor enkele uren ‘zing’plezier. Door een handvol nieuwe nummers wordt deze nieuwe versie echter maar deels goed gepraat, gezien andere content vooral ontbreekt.

Pluspunten
+ Vrij recente, hippe nieuwe nummers
+ Last Christmas van Wham!
+ Officiële videoclips

Minpunten
– Te weinig content
– Niks nieuws onder de zon

Let’s Sing 2022
Beschikbaar vanaf 19/11/2021
Beschikbaar op PlayStation 4 / PlayStation 5 / Xbox One / Xbox Series X|S / Switch / PC
Gespeeld op PS5
Website: Officiële website


Legenda bij onze reviewscores

Bij Pragalicious kiezen we ervoor om met afgeronde reviewscores te werken. Zo hebben we een mooie afgelijnde quoteringsschaal en dat maakt het voor jullie een pak overzichtelijker en duidelijker. Het daagt ons dan uit om goed na te denken welk cijfer we een game, film of serie geven.

Weet echter dat een cijfer niet alles zegt en dat we dit altijd motiveren aan de hand van de conclusie die we schrijven.

10 – Meesterwerk
9
– Fantastisch
8
– Uitstekend
7
– Goed
6
– OK

5 – Middelmatig
4 – Ondermaats
3 – Slecht
2 – Pijnlijk slecht
1 – Dramatisch slecht

Gepubliceerd door Johan

Johan startte al relatief snel met gamen op zijn geliefde Videopac G7000 en knokte zich het liefst een weg doorheen zijn eeuwigdurende jeugd met Tekken 3. Na een heuse carrière in de gaming bizz op vervroegd pensioen als bijklusser voor Pragalicious.