Steam verbreekt eigen record met 27 millioen gelijktijdige spelers

Uit de hedendaagse gamesindustrie kan je Steam niet wegdenken. Valves digitale verkoop- en speelplatform is en blijft de onbetwiste nummer 1 op het vlak van pc-gaming. Dat heeft Steam recent nog maar eens bewezen.

Steam heeft op27 november nog maar eens een nieuw record gezet voor zijn gelijktijdige spelers. Zoals SteamData aangeeft, waren er op die dag meer dan 27 miljoen gelijktijdige spelers aanwezig op het platform.

De meest gespeelde game die dag was Counter-Strike: Global Offensive, gevolgd door Dota 2, PUBG Battlegrounds en Apex Legends. Met een mooie plek in de top 20 leverde ook Halo Infinite multiplayer zijn bijdrage aan dat record.

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)