“Xbox Series X|S game capture kwaliteit en sharing functies zullen verbeteren”

Xbox Series X|S Console

Ik ben zo’n pietzak die beide consoles, namelijk PS5 en Xbox Series X in huis heeft. En ik ben dan wel zeer gelukkig met die Xbox Game Pass Ultimate, toch is er één feature waar ik bij Xbox grijze haren van krijg.

Wat ik persoonlijk een hele sterke troef vind bij de PlayStation 5 is de mogelijkheid om gameplay video’s op te nemen en deze te delen. Meer nog, je kan ze zelfs knippen, plakken en aanpassen waar nodig.

Dat is bij Microsoft andere koek. Je kan slechts hele korte en beperkte video’s (en screens) opnemen op de console zelf en dan is het nog een gedoe om ze te sharen. Tenzij je natuurlijk een capture card gebruikt. Dat moet en kan beter zegt Xbox director of program management Jason Ronald in een interview met de Iron Lords-podcast.

Hij zegt daar het volgende over: “Ik zal zeker zeggen dat Game DVR het enige gebied is, het vastleggen en delen van ervaringen, waarvan ik wou dat we er dit jaar meer vooruitgang in hadden kunnen boeken dan we hebben kunnen doen.”

Deze feature staat dan ook bovenaan hun prioriteitenlijstje zegt hij. En Microsoft luistert actief naar de feedback over de Game DVR-mogelijkheden van beide next-gen consoles, dus zowel Series X als Series S. “We hebben wat veranderingen doorgevoerd en we hebben wat verbeteringen aangebracht in de betrouwbaarheid en de kwaliteit van de opnames, maar we weten dat we hier nog werk aan de winkel hebben.”

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)