Dark Souls is de Ultimate Game of All Time op de Golden Joystick Awards

Sinds Demon’s Souls ben ik verslingerd geraakt aan de Soulsborne games. Ik ben er zeker geen expert in, maar de gameplay doet iets met me. Als fanaat van dit genre doet het me dan ook enorm plezier jullie te melden dat Dark Souls de titel heeft gewonnen als Ultimate Game of All Time.

Ik ben er van overtuigd dat vele gamers hier de wenkbrauwen gaan fronsen, als ze dit nieuws lezen, want Dark Souls is toch wel een apart genre. Vele gamers kunnen deze stijl helemaal niet smaken en breken dan meestal de gehele franchise van FromSoftware af.

Gelukkig zijn er genoeg gekken op de wereld die zichzelf tot het uiterste drijven om games als Demon’s Souls, Dark Souls en Bloodborne tot een goed einde te brengen. Eén van die paradepaardjes van FromSoftware is Dark Souls en die heeft wel een heel bijzondere prijs in de wacht gesleept.

Op de Golden Joystick Awards hebben ze met Dark Souls, de prijs gewonnen van Ultimate game of All Time. Net zoals in hun reeksen namen ze het op tegen geduchte tegenstanders zoals: Half-Life 2, The Legend of Zelda: Breath of the Wild en Super Mario 64.

Check alvast onderstaande lijst van de genomineerde games:

 • Dark Souls (Winner)
 • Doom (1993)
 • The Legend of Zelda: Breath of the Wild
 • Half-Life 2
 • Minecraft
 • Street Fighter II
 • Tetris
 • The Last of Us
 • Super Mario 64
 • Metal Gear Solid
 • Halo: Combat Evolved
 • Super Mario Bros. 3
 • Grand Theft Auto V
 • Portal
 • Call of Duty 4: Modern Warfare
 • Pac Man
 • Super Mario Kart
 • Space Invaders
 • Sim City (1989)
 • Pokémon GO

Dark Souls directeur Hidetaka Miyazaki vertelde na het ontvangen van de prijs dat FromSoftware als team enorm is gegroeid sinds de ontwikkeling van Dark Souls.

“Het personeel dat in die tijd een job aannam bij FromSoftware en dus hun carrière startte als game-makers van Dark Souls zijn enorm gegroeid en worden de belangrijke kern voor ons nieuwste werk, Elden Ring. Daarom ben ik ook diep ontroerd door deze prijs.”

De lijst met de genomineerde is gerangschikt op het aantal stemmen dat elke game heeft gekregen. Dit toont aan dat Dark Souls heel wat belangrijke klassieke games heeft verslagen voor deze geweldige prijs.

Gepubliceerd door auron_sagara

Toen ik zes jaar oud was, ontdekte ik voor het eerst de Nintendo 8-Bit (NES). Meer dan dertig jaar later, game ik nog steeds vol plezier en vooral met passie. Nintendo en PlayStation zijn mijn favorieten, maar Xbox is recentelijk ook weer opgedoken. Films, anime, fantasy, comics, boardgames en WWE zijn ook een van mijn hobby's.