Epic Games koopt ontwikkelaar van Rock Band en Guitar Hero

Epic-Games-Fortnite-Harmonix

Zin in wat fijne muziek tijdens het spelen van Fortnite? Epic Games heeft Harmonix, de studio achter de muziekgames Rock Band en Guitar Hero, overgenomen.

Muziek in Fortnite is niets onbekend. De afgelopen jaren organiseerde Epic al virtuele concerten in Fortnite, ook voor acts als Travis Scott en Ariana Grande. Harmonix laat weten via een blogpost dat ze voortaan werken aan “musical journeys en gameplay” voor Fortnite. Harmonix zal zijn bestaande games, waaronder Rock Band en Fuser, blijven ondersteunen met nieuwe content.

Harmonix bracht alweer twintig jaar geleden haar eerste game uit, Frequency voor de PlayStation 2.  In 2005 ontwikkelde het bedrijf Guitar Hero voor Activision. De studio werd in 2006 gekocht door Viacom, maar werd in 2010 weer een onafhankelijke studio. De meest recente titel Fuser van Harmonix kwam uit in 2020.

Voor Epic Games is Harmonix niet de eerste studio die ze overnemen. Eerder dit jaar heeft Epic Games ook Fall Guys-ontwikkelaar Mediatonic gekocht. Ook Rocket League-studio Psyonix valt intussen onder de vleugels van Epic Games.

Gepubliceerd door Frumberto

Te vinden op zowat alle MMO's waarvan World of Warcraft de allereerste was. Op 11 jarige leeftijd deelde hij een account met zijn grotere broer. Nu probeert Frumberto aanwezig te zijn in alle digitale spelwerelden. Hij heeft een nostalgische ziel door zijn liefde voor oude RTS games zoals C&C Red Alert, Warcraft, Starcraft, Cossacks en AoE 1 & 2.