Monster Energy Supercross 5 aangekondigd voor maart 2022

Monster Energy Supercross 5

Haal je motorpak en -helm maar al uit de kast, want over enkele maanden kunnen we ons weer helemaal uitleven in de digitale modder met Monster Energy Supercross – The Official Videogame 5!

Ik ben altijd wel te vinden voor een goeie racegame. De Monster Energy Supercross-reeks van ontwikkelaar Milestone timmert al jaren aan de weg en de laatste versies konden mij altijd wel bekoren. Nu ze het vijfde deel van de reeks hebben aangekondigd, heb ik weer een extra game om naar uit te kijken begin volgend jaar. Zeker als je ziet wat ze allemaal beloven aan te passen en te verbeteren.

In de eerste plaatst moet de vernieuwde Career Mode een pak realistischer en meeslepender. Hoe ze dat gaan bewerkstelligen valt nog af te wachten. De game introduceert ook het Rider Shape-systeem, een feature die enkel in de Career Mode terug te vinden is. Via dit systeem kan je rijder blessures oplopen, waardoor je bijvoorbeeld minder wendbaar bent op je motor. Door te trainen en bepaalde taken te voltooien kan je jouw coureur weer sneller op de been krijgen. Interessant!

Ook aan de nieuwkomers is gedacht door de toevoeging van de Future Academy. Deze tutorial moet nieuwe spelers de basis van Supercross bijbrengen. Daarnaast biedt de Future Academy heel wat in-game-opties die races voor iedereen toegankelijk maken, waaronder opties voor het herstellen van de flow, stuurhulp en andere technische aspecten.

De Track Editor is terug zodat we ons weer kunnen uitleven en de meest waanzinnige track te maken. Deze keer wordt een nieuwe feature toegevoegd: Rhythm Section Editor. Hiermee kunnen we complete modules mix en matchen om complexe prefab-baansecties te ontwerpen, om die vervolgens met de community te delen.

Tot slot zal het nu ook mogelijk zijn om in split screen tegen elkaar te racen. Eindelijk!

Monster Energy Supercross – The Official Videogame 5verschijnt op 17 maart 2022 voor PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X|S en Xbox One. De PlayStation-versie biedt een gratis update van PS4 naar PS5, de Xbox-versie ondersteunt Smart Delivery.

Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.