“Hearthstone: Deadmines Mini-set: want iedereen wil een piraat in zijn deck”

Hearthstone: Deadmines Mini-set

Wie dit seizoen Hearthstone opende, kon er niet om heen: de rivaliteit tussen The Horde en The Alliance staat dit jaar centraal in de game. Het Magnum Opus mogen we binnenkort verwachten in de recent aangekondigde Fractured in Alterac Valley-uitbreiding.

Die laatste verschijnt pas op 7 december, genoeg tijd dus om andere elementen in de game te ontdekken. Zo kunnen we ons verdiepen in de nieuwste Mercenaries-modus, maar kunnen we ook aan de slag met de nieuwste Mini-Set Deadmines.

De Mini-Sets zijn kleine sets van zo’n 35 unieke kaarten die je in huis haalt voor zo’n 15 euro of 2000 goudmunten. In tegenstelling tot andere uitbreidingen haal je hier voor een vaste prijs alle kaarten in huis zonder dat je afhankelijk bent van de Hearthstone-goden en hun booster packs. Het is dus een leuke én goedkope manier om wat verse kaarten in jouw verzameling te stoppen. Meer zelfs; heb je de voorbije weken wat goud gespaard, dan hoef je zelf geen fysiek geld neer te leggen voor deze Mini-Set! Piraterij staat in deze Mini-Set centraal.

Waar voor je munten?

Maar zijn de 35 kaarten wel jouw gespaarde munten waard? Eerst en vooral zijn de kaarten opnieuw stuk voor stuk pareltjes en een must in jouw Hearthstone-verzameling. Ten tweede duiken ook opnieuw enkele oude bekenden terug op; zo heb je Edwin VanCleef die terugkeert onder Edwin, Defias Kingpin.

De echte VanCleef werd begin dit jaar verbannen naar de Legacy-modus (waarin je nog steeds met oude kaarten kan spelen) en liet een groot gat achter bij de Standard Rogue-spelers. Met Edwin, Defias Kingpin wordt die leegte deels gevuld door hetzelfde personage, maar in een licht andere kaartvorm.

Leroy Jenkins? Nope!

Eén van mijn favoriete kaarten aller tijden is zonder twijfel Leroy Jenkins. Ook Leroy werd verbannen naar de Legacy-modus en liet een leegte achter bij Standard Aggro-spelers. Vooraleer je een gat in de lucht springt, Leroy komt niet terug. Wel krijgen we opnieuw een sterke Charge-kaart op ons bord in de vorm van Mr. Smite.

Voor een kost van 6 mana-punten krijgen we een 6/5 minion op ons bord getoverd die andere piraten ook van de Charge-eigenschap voorziet. Die eigenschap is van kleiner belang als ik zo alle courante decks zie; het feit dat we opnieuw een sterke midrange Charge-minion op ons bord krijgen is meer dan voldoende om Aggro-decks een duwtje in de rug te geven.

Verandering van spijs

Voor de rest zitten er ook minder spectaculaire kaarten in de uitbreiding, maar is het leuk om jouw huidige decks wat te verfrissen met nieuwe kaarten. Zo kreeg bijvoorbeeld Druid of the Reef een vast plaats in mijn Druid Aggro-deck en zag ik geregeld kaarten passeren in populaire decks zoals Doggie Biscuit, Brilliant Macaw en Need for Greed.

Deze kaarten zijn niet echt spectaculair op zich, maar stellen ons wel in staat ons deck aan te passen en enkele nieuwe synergieën uit te proberen. Last but not least; het thema in deze Deadmines-set is piraterij. Logisch dan ook dat enkele kaarten integraal verwijzen naar de piraterij. Wacht dacht je bijvoorbeeld van de Tradeable-kaarten ‘Wicked Shipment’ of ‘Blackwater Cutlass’? Iedereen wil wél een piraat in zijn team!

Heb je nog heel wat munten in jouw spaarpot zitten? Dan is nu het moment om deze te investeren en maar liefst 66 kaarten (35 unieke exemplaren) in huis te halen. Enkele kaarten zoals Mr. Smite zijn heuse Game Changers en stellen ons in staat nieuwe dingen te doen. Andere kaarten zijn gewoon leuke vervangingen voor enkele kaarten in onze huidige decks. En zeg zelf; wie wil nu geen piraten in zijn deck hebben.

Gepubliceerd door Ardtieboy

Een paarse Game Boy Color en Pokémon Red deden de vonk zo'n 16 jaar geleden overslaan. Sindsdien vertoeft Ard menig avond voor zijn consoles om er helemaal op los te gaan, liefst zonder al te veel nadenken. Games die hem geregeld doen gniffelen staan bij Ard op de bovenste plank. Het is dan ook niet vreemd dat titels zoals Borderlands, Destiny, Animal Crossing en Hearthstone op zijn shortlist staan. Verder hackt en programmeert hij zich door het leven met Nalu 🐶 aan zijn zijde.