Call of Duty-cheaters kunnen voortaan verbannen worden van alle Call of Duty’s die ooit gemaakt worden

CallOfDutyVanguard

Ik denk dat ik niet alleen ben wanneer ik zeg dat ik een hekel heb aan cheaters in Call of Duty. Ze zorgen voortdurend voor frustraties bij spelers die wél eerlijk willen spelen en laten mij geregeld luidop afvragen wat er nu eigenlijk zo leuk is aan een spel spelen zonder dat je er echt moeite voor doet noch echt beter wordt. Begrijpelijk heeft Activision een minstens zo grote afkeer voor cheaters. En daarom nemen ze nu wel zeer drastische stappen.

In een nieuwe blogpost legt Activision de volgende stappen in z’n anti-cheat acties uit. Zo zal Call of Duty: Warzone in z’n Pacific update de eerste titel in de serie zijn die nieuwe kernel-level drivers inschakelen. Deze zijn zo controversieel als dat ze effectief zijn, omdat ze zo’n uitgebreide toegang tot je pc krijgen dat er een hoop vertrouwelijke zaken toegankelijk kunnen worden voor Activision. Deze drivers zullen later normaal gezien ook hun weg vinden naar andere titels in de reeks.

Maar misschien wel spraakmakender is de update aan de security policy van Vanguard-spelers. Deze zegt letterlijk dat iedereen die betrapt wordt op herhaaldelijke inbreuken permanent verbannen kunnen worden van de volledige Call of Duty-franchise. Dat lees je goed, de volledige serie, niet enkel Call of Duty Vanguard. Betrapte cheaters kunnen dan ook geen Call of Duty 2 meer spelen, bijvoorbeeld, noch zullen ze toegang krijgen tot de multiplayer van toekomstige titels in de reeks.

Om ze even letterlijk te quoten:

We have made changes to our security enforcement policy for Call of Duty: Vanguard.

Extreme or repeated violations of the security policy – such as in-game cheating – may result in a permanent suspension of all accounts. Additionally, any attempt to hide, disguise, or obfuscate your identity or the identity of your hardware devices may also result in a permanent suspension.

Permanent suspensions for security infractions may now apply franchise wide, including Call of Duty: Vanguard as well as any past, present, and future titles in the Call of Duty franchise.

Denk dus maar twee keer na voor je aan het cheaten slaat. Ik ben in ieder geval voorstander van deze drastische aanpak. Enkel door zo strict te zijn in je opvolging, zul je de verleiding tot het valsspelen volledig kunnen wegkrijgen, geloof ik.

Gepubliceerd door Lazlo

De legende gaat dat Lazlo's eerste woordje "PlayStation" was. Straf, want Sony's iconische console verscheen pas twee jaar na z'n geboorte. Desondanks omschrijft Lazlo zichzelf intussen als een ware platform-agnost en verdeelt hij de koek tussen z'n PlayStation 5, Nintendo Switch en pc. Op genre-vlak is hij een alleseter, al heeft hij een bijzondere voorliefde voor alles met een sterk verhaal, of waar hij zich urenlang met z'n vrienden in kan verliezen.