The Elder Scrolls VI zal exclusief voor Xbox en PC uitgebracht worden

Wat iedereen al kon vermoeden, wordt zo goed als met zekerheid door Xbox-baas Phil Spencer gesuggereerd: The Elder Scrolls VI zal exclusief voor Xbox en PC verschijnen. Hiermee wordt de laatste hoop die de PlayStation-spelers hadden, weggenomen.

Eerder dit jaar nam Microsoft ZeniMax over. Dit is het moederbedrijf van onder andere Bethesda Softworks. Bethesda staat bekend als de uitgever van onder meer Fallout en Doom maar dus ook van The Elder Scrolls. In een interview met het Britse GQ spreekt Phil Spencer over de exclusiviteitsdeal die Microsoft heeft met Bethesda.

Volgens hem ‘gaat het niet om het straffen van andere platforms, maar maakt het exclusief maken van games voor Xbox en PC deel uit van het volledige complete pakket dat Microsoft aanbiedt‘. Dit volledige pakket bestaat uit Xbox Live, Xbox Game Pass en Cloud Gaming.

Dat The Elder Scrolls VI exclusief naar Xbox en PC komt, is zowat het enige dat we voorlopig over de game weten. Het zal echter nog enige tijd duren vooraleer het speI zal verschijnen. Bethesa zal eerst nog Stafield uitbrengen. Deze game staat gepland voor een release in november 2022 en zal net zoals The Elder Scrolls VI exclusief voor Xbox en PC verschijnen. De game zal vanaf dag één gratis speelbaar zijn voor wie een abonnement op Xbox Game Pass heeft.

Gepubliceerd door High_LordWolnir

High_LordWolnir verloor zijn ziel(en) ergens tussen Boletaria en Lothric Castle. Wanneer hij de Nexus even ontvlucht, kan je hem achter zijn PC of PlayStation-console vinden tijdens het spelen van een goede RPG, een story-driven action/adventure game, een nagelbijtende horrorgame of een FPS à la Call of Duty. Verder moet hij zowat de enige persoon zijn op deze aardbol die The Last of Us Part II hoger inschat dat zijn voorganger.