Activision verontschuldigt zich voor misbruik van religieuze content in Vanguard

Call of Duty: Vanguard Zombies

Er mag dan wel zoiets bestaan als creatieve en artistieke vrijheid, maar met sommige zaken zoals religie kan je maar beter twee keer nadenken. Dat ondervond Activision aan den lijve met de release van Vanguard.

Activision heeft zijn excuses aangeboden voor het “ongevoelige” gebruik van de Koran in Call Of Duty: Vanguard, en heeft de beledigende inhoud uit het spel verwijderd. En daar was een hele goede reden voor zo blijkt.

Eerder deze week ontdekten spelers dat er pagina’s van de Koran op de grond lagen op de vloer van een van de zombies mappen. De Koran betekent voor de Moslims wat de Bijbel betekent voor de Christelijke gelovigen, en een beetje respect was dus best op zijn plats geweest natuurlijk.

Dus wanneer gamers opmerkten dat er gescheurde pagina’s van de Koran bespat met bloed in een game te grabbel lagen zorgde dat meteen voor heel wat verontwaardiging binnen de Call Of Duty en Moslim gemeenschappen.

Kunnen we alsjeblieft gewoon geen tekst uit de Koran op de grond zetten of op plekken waar mensen overheen kunnen lopen,” voegde indievideogame-ontwikkelaar Rami Ismail nog toe. “Zelfs als je denkt dat religie onzin is, is er gewoon geen reden om respectloos om te gaan met de cultuur & overtuigingen van twee miljard mensen in een videogame voor een wegwerpartikel.

Activision deed meteen het nodigde en nu liggen er blanco pagina’s op de grond. Ook excuseerde de studio zich.

Call of Duty is gemaakt voor iedereen,” schreef de studio. “Er was vorige week per ongeluk ongevoelige inhoud voor de moslimgemeenschap opgenomen, die sindsdien uit het spel is verwijderd. Het had nooit zo in de game mogen verschijnen. Wij bieden onze diepste verontschuldigingen aan. We nemen onmiddellijk interne stappen om de situatie aan te pakken om dergelijke voorvallen in de toekomst te voorkomen.”

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)

Eén opmerking over 'Activision verontschuldigt zich voor misbruik van religieuze content in Vanguard'

  1. Wat een hoop zever toch tegenwoordig. Ze hebben van dit woord nooit gehoord zeker: “Vrijheid”. Dit geldt zowel in gaming, journalitiek en meningsuiting. Wat een idiote wereld toch…

Reacties zijn gesloten.