Jump Force vanaf februari niet meer te koop, online multiplayer gaat ook offline

Jump Force

De grote keerzijde aan het all-digital-verhaal is dat uitgevers van de ene dag op de andere kunnen beslissen om een bepaalde game uit de digitale winkelrekken te halen.

Bandai Namco doet hun duit in het zakje door aan te kondigen dat Jump Force op 7 februari 2022 uit alle digitale winkels gehaald zal worden. Ook alle DLC zal op dat moment verdwijnen. Een reden wordt niet gegeven, al lijkt het verlopen van bepaalde licenties voor de hand te liggen.

Enkele maanden later, op 24 augustus 2022, wordt ook de stekker uit de online multiplayer getrokken. Vanaf dan zal het niet meer mogelijk zijn om online games te spelen, leaderboards te bekijken, met je clan af te spreken, enzovoort.

Vanuit economisch standpunt zijn dergelijke beslissingen zeker te begrijpen, want online services runnen is niet goedkoop. Maar vanuit het behoud en geschiedenis, is het verdwijnen van games nooit een goede zaak.

Jump Force werd ontwikkeld door Spike Chunsoft en verscheen in 2019 op PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch en PC.

Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.