Rainbow Six Siege onthult het vierde en laatste seizoen van het zesde jaar: High Calibre

Het jaar loopt stilaan op zijn einde maar voor het zover is introduceert Ubisoft nog het laatste seizoen van het vierde jaar van Rainbow Six Siege, genaamd High Calibre.

High Calibre brengt een gloednieuwe verdediger, Thorn uit Ierland, naar de game en introduceert onder andere vernieuwingen aan de map Outback.

In High Calibre ontdekken spelers een gloednieuwe Operator. De verdediger Thorn is uitgerust met Razorbloom Shells: werpbare proximity-apparaten die wanneer getriggerd, een getimede ontploffing starten. Spelers die niet op tijd uit het gebied van de Razorbloom Shells komen, lopen forse schade op bij de ontploffing. Thorn is een Operator met een gemiddeld pantserniveau en gemiddelde snelheid, uitgerust met de nieuwe UZK50Gi of de M870 als primaire wapen en met de 1911 TACOPS of de C75-AUTO als secundair wapen.

Met de nieuwe Operator gaan spelers aan de slag op de nieuw ontworpen map Outback. Deze map heeft een aantal veranderingen ondergaan om deze meer te balanceren. Een aantal van deze veranderingen zijn: 

 • Veranderingen aan het hoofdgebouw en de omgeving om aanvallers meer strategische opties te geven
 • Nieuwe zachte muren aan de buitenkant van het gebouw
 • Veranderingen aan bepaalde gebieden om beter zicht en balans te creëren

Verdere updates die komen met High Calibre zijn:

 • Keuze tussen blauwe, oranje en rode teamkleuren
 • Het balanceren van Operators (Finka en Echo)
 • Nieuwe regels voor Mozzie’s drones, kogelvrije camera’s, en buiten geplaatste camera’s
 • Nieuwe aanpassingsfuncties bij Operators’ Cards, overwinningsdansjes, kleuren en meer
 • Nieuwe HUD
 • Nieuwe versie van de Streamer-modus krijgt een soft launch voor een beperkt aantal content creators

De Test Server voor High Calibre gaat live op 9 november. Het format van de Test Server is geüpdatet en is nu open op drie verschillende momenten tijdens het seizoen. Content wordt verspreid over deze drie verschillende momenten:

 • De seizoensrelease Test Server bevat content die tijdens het hele nieuwe seizoen beschikbaar is
 • De Lab Test Server bevat experimentele content in de vroege productie
 • De Balancing Release Test Server bevat de nieuwe Operator en andere balancerende veranderingen

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)