Hackers beweren een manier gevonden te hebben om de PS5 te kraken

PlayStation 5

Elke keer wanneer er een nieuwe console verschijnt, maken sommigen er een sport van om deze zo snel mogelijk te kraken. En daar is een groepje hackers, genaamd Fail0verflow, druk mee bezig.

Zo beweren de leden van Fail0verflow dat ze de encryptiesleutels gevonden hebben die het mogelijk maakt om de PS5 te unlocken zoals dat in het jargon heet.

De groep plaatste een afbeelding op Twitter op wat lijkt op de PS5’s ontcijferde firmwarebestanden met daarin een code die verwijst naar de “secure loader” van het systeem.

Het analyseren van die gedecodeerde firmware zou Fail0verflow (of andere hackers) in staat kunnen stellen om de code te reverse-engineeren en aangepaste firmware te maken met de mogelijkheid om zelfgemaakte PS5-software te laden.

En nu is het aan Sony om snel met een patch te komen om dat gat dicht te rijden…

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)