Vampire: The Masquerade – Swansong-trailer focust op soundtrack

Vampire: The Masquerade - Swansong

Naast graphics speelt ook het geluid een belangrijke rol in videogames. Niet alleen de geluidseffecten of stemacteurs, maar ook de soundtrack draagt bij tot de sfeer. Zeker in horrorspellen…

De nieuwe trailer voor Vampire: The Masquerade – Swansong legt de focus op de soundtrack van de game, en dan in het bijzonder de componist ervan: Olivier Deriviere.

Hij bespreekt zijn creatieve proces voor het samenstellen van de thema’s van elk van de helden. Galebs rechtvaardigheidsgevoel, Leysha’s tedere gevoelens voor haar dochter, Emems verlangen naar vrijheid en haar status als koningin van de nacht.

Olivier Deriviere liet zich door de achtergronden van deze personages inspireren om een unieke muzikale wereld te scheppen.

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)