Skyrim krijgt een board game

In 2011 verscheen Skyrim. In die tien jaar dat de game reeds beschikbaar is, is er geen enkel platform waarop het spel niet speelbaar was. Of toch?

Ja hoor, onder het motto er kan er altijd nog eentje bij, kunnen we jullie vertellen dat we in de zomer van 2022 aan de slag kunnen met een bordspel rond Bethesda’s succesvolle titel.

Modiphius Entertainment, het bedrijf achter Fallout: Wasteland Warfare, werkt aan The Elder Scrolls 5: Skyrim – The Adventure Game. In de game, die ergens volgende zomer moet uitkomen, kun je het bevroren noorden van Tamriel opnieuw bezoeken als een agent van de Imperial Blades. Je kunt het spel je eentje spelen of met maximaal drie andere vrienden.

In deze board game, waarin het verhaal centraal staat, kan je aan de slag met twee campagnes die bestaan uit drie hoofdstukken. Volgens Modiphius duurt het ongeveer 90 tot 120 minuten om elk hoofdstuk te voltooien. Als je je niet laat afleiden door zijmissies en verkenningstochten kun je verwachten dat je ongeveer 12 uur nodig hebt om het spel te spelen.

Nog volgens de makers van het spel kan je je progressie op elk moment “saven” en nadien verder gaan waar je gebleven was. De beslissingen die je tijdens het spelen neemt, bepalen hoe het verhaal zich ontvouwt. En met een kaartspel van ongeveer 600 kaarten die het verhaal bepalen, zullen geen twee sessies precies hetzelfde verlopen.

Interesse? Check dan zeker de officiële website van de board game.

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)

2 gedachten over “Skyrim krijgt een board game

Reacties zijn gesloten.