Begin 2022 valt het doek over AR-game Harry Potter: Wizards Unite

Niantic kennen we allemaal als de ontwikkelaars van het nog steeds razend populaire Pokémon Go. Twee jaar geleden brachten ze een gelijkaardige game op de markt dat gebaseerd was op een andere populaire franchise: Harry Potter.

Het komt dan ook als een grote verrassing dat Niantic aankondigde dat het stopt met de ontwikkeling van Harry Potter: Wizards Unite en dat ze op 31 januari 2022 de stekker uit zullen trekken van de servers die de game hosten.

Een specifieke reden wordt er niet gegeven waarom de Harry Potter-game zal ophouden te bestaan. Mogelijke redenen zouden zijn dat er te weinig geld verdiend wordt met de game, of dat de licentie afloopt en Niantic het niet ziet zitten om een groot bedrag op te hoesten.

Harry Potter: Wizards Unite zal nog een dikke maand beschikbaar zijn in de verschillende app stores. Maar op 6 december, sorry Sinterklaas, zal de game niet meer te downloaden zijn voor nieuwe gebruikers. Als je toch nog even wil proeven van de game, zal je dus snel moeten zijn!

Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.