Elk wapen in Vanguard zal anders aanvoelen door de PS5 DualSense functies

Call of Duty Vanguard

Net als in Cold War en Warzone, zullen we ook in Vanguard over heel wat vuurwapens beschikken om online chaos te veroorzaken. Audiogewijs klinken al die wapens nu wel anders maar in Vanguard zullen ze ook anders aanvoelen. Elk wapen zal uniek zijn…

Hoe? Sledgehammer wil namelijk “het gewicht van de trekker” van echte wapens simuleren en gaat hiervoor gebruik maken van de functies van de DualSense contoller van de PlayStation 5.

Dat vertelt Chris Fowler, principal engineer bij ontwikkelaar Sledgehammer Games, in een recente PlayStation blogpost

De adaptieve triggers van de DualSense passen “verschillende niveaus van feedback toe om het gevoel van gewicht op de trekker te helpen creëren.” Verschillende wapens passen die feedback op verschillende manieren toe, “om voor elk wapen een nauwkeuriger gevoel van trekkergewicht te creëren.” Dat betekent dat er enige spanning zal zijn wanneer je een bolt-action geweer afvuurt, en veel meer punch wanneer je een LMG hanteert, dan wanneer je een SMG in je handen hebt.

En dit systeem zal ook invloed hebben op de scope(s) van je vuurwapens voegt hij er nog aan toe. De DualSense-functies zijn ook van toepassing op de manier waarop je vizier werkt, “wat betekent dat de neerwaartse viziersnelheid (ADS)en het gewicht van de L2-trekker zal veranderen op basis van welk wapen je hanteert“. Zelfs de bevestigingen op je wapen kunnen invloed hebben op hoe het voelt om je vizier naar beneden te richten.

Dat klinkt echt wel cool!

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)