Netflix maakt een film rond Vikingepos The Last Kingdom

The Last Kingdom Netflix

Naast Vikings is er nog een andere serie die je als (Viking)liefhebber zeker moet zien, en dat is The Last Kingdom. Het goede nieuws voor de fans is dat Netflix na vijf seizoenen ook nog een film, genaamd Seven Kings Must Die, zal produceren rond hoofdrolspeler Uthred.

Even kort het verhaal schetsen: Terwijl Alfred de Grote zijn koninkrijk verdedigt tegen Noorse indringers, probeert Uhtred, geboren als Saks maar opgevoed door Vikingen, zijn geboorterecht op te eisen. Geboren als zoon van een Saksische edelman, wordt hij gevangengenomen door Vikings en opgevoed als een van hun eigen.

Na vijf seizoenen, waarvan het vijfde (normaal) nog ergens dit jaar moet verschijnen op Netflix, wil de streamingdienst nu ook een twee uur durende film, genaamd Seven Kings Must Die, maken.

Alexander Dreymon, die zowel uitvoerend producent is als Uhtred speelt in de serie, maakte de aankondiging op de MCM Comic Con in Londen.

Het is zo’n voorrecht geweest om vijf seizoenen lang het verhaal van Uhtred te vertellen. Ik ben zo dankbaar aan onze fans. Ze zijn enorm loyaal geweest aan The Last Kingdom en dankzij hun steun komt het team bij elkaar voor een nieuwe ronde.

Het filmen begint in het voorjaar van 2022 en naast de gekende cast zullen er ook heel wat nieuwkomers aanwezig zijn.

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)