Microsoft kondigt twee nieuwe storage expansion cards aan voor Xbox Series X|S

Xbox Series S X storage

Microsoft heeft zonet twee nieuwe Seagate expansion cards aangekondigd waarmee je de opslag van je Xbox Series X of S-console kan uitbreiden. De ene verdubbelt de hoeveelheid opslag van de kaart die al op de markt was, de andere halveert die hoeveelheid bijna.

De nieuwe Seagate storage expansion cards beschikken over ofwel 2TB aan opslag, of 512GB. Daarmee krijg je als Xbox Series X|S-gamer nu een pak meer flexibiliteit in hoezeer je jouw consoleopslag kan uitbreiden. Voorheen kon je namelijk enkel een kaart van 1TB kopen. Die kost je rond de 220 euro.

Momenteel kennen we alleen nog maar het prijskaartje van de nieuwe kaarten in de VS, namelijk 140 dollar voor de 512GB-uitvoering en 400 dollar voor de 2TB-kaart. De 1TB-versie kost momenteel 220 dollar, dus de kans is groot dat we respectievelijk 140 en 400 euro zullen mogen neertellen voor de nieuw aangekondigde kaarten.

De nieuwe storage expansion cards liggen komende december nog in de rekken.

Gepubliceerd door Lazlo

De legende gaat dat Lazlo's eerste woordje "PlayStation" was. Straf, want Sony's iconische console verscheen pas twee jaar na z'n geboorte. Desondanks omschrijft Lazlo zichzelf intussen als een ware platform-agnost en verdeelt hij de koek tussen z'n PlayStation 5, Nintendo Switch en pc. Op genre-vlak is hij een alleseter, al heeft hij een bijzondere voorliefde voor alles met een sterk verhaal, of waar hij zich urenlang met z'n vrienden in kan verliezen.