Netflix heeft 214 miljoen abonnees, een stijging met 4,4 miljoen

Netflix

Streamingdienst Netflix blijft ontzettend populair. En dat is best verwonderlijk, zeker omdat streamingdiensten als paddenstoelen uit de grond schieten. Denk daarbij aan Disney+, HBO Max en Peacock.

Vorig jaar steeds het abonnee aantal naar ongekende hoogtes door de wereldwijde coronapandemie, maar ook afgelopen kwartaal steeg het aantal met maar liefst 4,4 miljoen tot een recordhoogte van 214 miljoen. Vooral in Europa en Azië zijn de grootste motoren voor deze grote groei met respectievelijk een toename van 1,8 en 2,2 miljoen abonnees.

Het is vooral in Amerika dat Netflix het moeilijk heeft met de concurrentie. Daar was een toename van slechts 70.000 abonnees te noteren waarbij er ook nog eens bijna een half miljoen mensen hun abonnement opzegden.

Netflix verwacht het komende kwartaal nog verder door te groeien met 8,5 miljoen abonnees. De reden hiervoor is het gigantische succes van Squid Game.

Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.