“Microsoft is nog niet klaar met overnames van gamestudio’s”

Xbox consoles

Als je de console-oorlog, is die nog steeds aan de gang trouwens, wil winnen dan zijn daar verschillende opties voor. Een daarvan is het opkopen van studio’s en die aan jouw merk binden zodat ze exclusives pompen die enkel speelbaar zijn op jouw console.

Microsoft en Sony hebben de voorbije maanden reeds heel wat studio’s opgekocht. Wat Microsoft betreft, daar hebben ze er al 23 overgenomen, maar denken ze nog niet aan stoppen. Dat is toch wat big chief Phil Spencer wist te vertellen in een interview met de Wall Street Journal gisteren.

Phil Spencer herhaalde dat Microsoft nog lang niet klaar is met het overnemen van gamestudio’s, ondanks de relatieve stilte van de afgelopen maanden. Hij liet ook verstaan dat er geen haast is.

We zijn zeker nog niet klaar. Er is geen quotum, geen tijdlijn waar ik voor een bepaalde tijd studio’s moet gaan overnemen, maar als we een studio vinden waar we een goede klik mee hebben… absoluut.

Plaats eens een gokje op wie de volgende zou kunnen zijn?

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)