EA bant 30K FIFA 22-accounts die FUT’s “no loss glitch” misbruikten

Cheaters en hackers, ze duiken niet alleen op in shooters zoals Call of Duty en consoorten maar ook in andere games. Nu blijkt ook FIFA 22 te kampen te hebben met valsspelers.

EA heeft een zevendaagse ban uitgedeeld aan meer dan 30K FIFA 22-spelers die misbruik maakten van een “no loss glitch”, en dit in FIFA Ultimate Team’s hardcore competitieve modus.

En die glithc misbruiken was trouwens niet moeilijk zo blijkt. Ze moesten gewoon “dashen”, of in ’t Nederlands de PlayStation- of Xbox-knop op hun controller indrukken tijdens een wedstrijd en wachten op de time-out. Dit had als resultaat dat je, wanneer je een spel stopte omdat je bijvoorbeeld aan het verliezen was, geen verlies kreeg aangerekend.

Eens iedereen dit trucje doorhad werd er massaal misbruik van gemaakt. Meer nog want het gevolg hiervan was dat, door deze glitch te misbruiken in FUT Champions, de Ultimate Team transfermarkt een crash kreeg en de kaarten in waarde daalden.

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)