GERUCHT: De wereld van Dune komt naar Fortnite

Fortnite Dune

Volgens BrunoB bestaat er absoluut geen twijfel over het feit dat Dune een van de beste sci-fi films van dit jaar is. Ik moet hem daar absoluut in bijtreden en het lijkt erop dat nog meer mensen kennis zullen maken met de wereld die door Frank Herbert gecreëerd werd.

Als we Twitter-gebruiker Hypex mogen geloven, komen de personages uit de recente film van Dennis Villeneuve binnen afzienzienbare naar de battle royale-game Fortnite.

Zo heeft hij het laadscherm openbaar gemaakt waarop we de hoofdpersonages uit de film zien staan te midden van een gigantische duin: Paul Atreides (gespeeld door Timothée Chalamet) en Chani (gespeeld door Zendaya). Opvallend is dat er een gigantische worm te zien is in de achtergrond, maar die nu helemaal in de wereld van Fortnite past door hem het gezicht van Fishy te geven. Tot slot zien we de Battlebus én een ornithopter als glider.

Maar er is meer. Hypes gaf ook nog alle gear vrij die we mogen verwachten in het Dune-pakket voor Fortnite. Beide personages krijgen hun eigen harvesting tool en backpacks. Als emote mogen we de iconische Sand Walk verwachten waarmee je de slapende wormen onder de duinen niet wakker zou maken.

Afwachten wanneer we deze Dune-bundel mogen verwachten. Al zal dat niet lang meer op zich laten wachten, want de Amerikaanse release van Dune staat gepland voor nu vrijdag, 22 oktober.

Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.