Wordt Call of Duty: Vanguard een trilogie?

CallOfDutyVanguard

De game ligt nog niet in de rekken, maar het schrijversteam achter Call of Duty: Vanguard droomt al luidop van een tweede en derde titel in de subreeks.

Dat vertelden ze tijdens een panel op New York Comic Con. De idee is om met dezelfde cast uit de game die volgende maand verschijnt een heuse trilogie op te bouwen.

Vanguard zou sterker inzetten op de personages in de reeks zelf, aldus schrijver Sam Maggs: “We came into this process saying, ‘how do we make the iconic CoD characters?’ because you don’t really have that in Call of Duty right now. And so we came into this being like, ‘who could be our flagship CoD characters?’ because we want to make Vanguard 2 and Vanguard 3, because we have two more stories that we really want to tell with these characters.

Het voelt als een sterke uitspraak over een reeks waar onder andere de iconische Captain Price uit voortkwam, maar dat even terzijde. Het team achter Vanguard heeft dus duidelijk plannen om de naam net zo groot te maken als Black Ops of Modern Warfare. Benieuwd of de spelers daar ook zo naar zullen uitkijken na de release op 5 november.

Gepubliceerd door Lazlo

De legende gaat dat Lazlo's eerste woordje "PlayStation" was. Straf, want Sony's iconische console verscheen pas twee jaar na z'n geboorte. Desondanks omschrijft Lazlo zichzelf intussen als een ware platform-agnost en verdeelt hij de koek tussen z'n PlayStation 5, Nintendo Switch en pc. Op genre-vlak is hij een alleseter, al heeft hij een bijzondere voorliefde voor alles met een sterk verhaal, of waar hij zich urenlang met z'n vrienden in kan verliezen.