Squid Game is nu officieel de populairste Netflix-release ooit

Squid Game

111 miljoen. Dat is het aantal kijkers dat het Koreaanse Squid Game intussen op z’n kerfstok heeft. Genoeg om alle andere lanceringen van nieuwe series op Netflix met schaamrood op de wangen huiswaarts te sturen.

Het nieuws over de succesvolle release komt van Netflix zelf, dat op Twitter de cijfers én de bevestiging deelde dat dit de grootste series launch ooit is op het platform.

Kanttekening is wel dat dit ook veel kijkers omvat die de serie opzetten en na enkele minuten concludeerden dat het niets voor hen is. Maar dan nog, het feit dat deze Koreaanse reeks – een serie die toch op een andere soort cinema steunt dan de gemiddelde westerse reeks – zoveel interesse wekt, is noemenswaardig.

Om te illustreren: de laatste keer dat Netflix pochte met knappe cijfers, ging het over 82 miljoen kijkers voor de historische fictiereeks Bridgerton.

Volgens de Pragalicious-crew is die aandacht zeker verdiend. Een snelle rondvraag op de redactie resulteert in een hoop fanboys die hun liefde voor Squid Game niet onder stoelen of banken kunnen steken. Niet op z’n minst onze pater familias Praga himself, die in onze laatste podcast-aflevering de serie als zijn suggestie van het huis aanbood.

Gepubliceerd door Lazlo

De legende gaat dat Lazlo's eerste woordje "PlayStation" was. Straf, want Sony's iconische console verscheen pas twee jaar na z'n geboorte. Desondanks omschrijft Lazlo zichzelf intussen als een ware platform-agnost en verdeelt hij de koek tussen z'n PlayStation 5, Nintendo Switch en pc. Op genre-vlak is hij een alleseter, al heeft hij een bijzondere voorliefde voor alles met een sterk verhaal, of waar hij zich urenlang met z'n vrienden in kan verliezen.