GERUCHT: Epic Games werkt aan een Fortnite-film

Fortnite Midas Peely

Epic Games zit met Fortnite in een spreidstand. Enerzijds loopt de battle royale-game als een trein en spelen miljoenen gamers dagelijks een potje in deze free-to-play shooter. Anderzijds hangt de aangespannen rechtszaak tegen Apple nog steeds als een zwaard van Damocles boven hun hoofd.

Om op verschillende markten actief te blijven en hun reikwijdte te vergroten, denkt ontwikkelaar Epic Games er over na om een film te ontwikkelen op basis van deze populaire franchise.

Volgens The Information heeft het bedrijf vergevorderde plannen en heeft het ook al enkele belangrijke pionnen in dienst gehaald die van deze film een succes moeten maken. Zo werden al enkele ervaren mensen van bij LucasFilm weggeplukt om mogelijks aan dit project te werken.

Op zich klinkt dit verre van een dom idee, wetende dat er miljoenen geïnteresseerde kijkers zijn én dat Epic wel kaas heeft gegeten van goede (kort-)films. Bovendien wordt de Unreal Engine, ook uit de stal van Epic, al gebruikt voor verschillende televisieseries waaronder The Mandalorian.

Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.