Xbox wil studio’s achter Tomb Raider, Hitman en Just Cause kopen

Xbox Series X|S Console

Recent schreven we nog dat Sony PlayStation Bluepoint Games had gekocht. Het was dus wachten op een nieuwe reactie van Microsoft en die zou er best wel eens snel kunnen komen.

Is dit de nieuwe strategie van de grote twee? Een race om ter snelst en ter meest ontwikkelstudio’s kopen en aan zich binden voor exclusives te hebben? Het ziet er toch zo naar uit.

Nadat Microsoft recent onder andere Zenimax, en dus ook Bethesda, Obsidian en Arkane aan zich wist te binden zou het bedrijf nu zijn oog op drie andere studio’s hebben gericht. Dit zouden de studio’s achter succesvolle licenties als Tomb Raider (Crystal Dynamics), Hitman (IO Interactive) en Just Cause (Avalanche Studios) zijn volgens een insider.

Die insider is geen onbekende. Het gaat om GamesBeat reporter en industry insider Jeff Grubb. Hij liet dit horen tijdens een recente aflevering van de ‘Grubb Snax podcast‘, dit in een discussie waarin de toekomstige plannen van Xbox voor de komende jaren besproken werden.

I think that’s where Xbox is at right now,” zegt Grubb “where they’re happy with what they have so they can pump the brakes a little bit and then say ‘okay, let’s take a look around – see what we can purchase.

Hij zei dat het bedrijf tevreden is met zijn aanstaande reeks games, en dat het als gevolg daarvan een iets nonchalantere benadering kiest voor toekomstige overnames.

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)

Eén opmerking over 'Xbox wil studio’s achter Tomb Raider, Hitman en Just Cause kopen'

  1. Ik,heb het idee dat het een tijdje geduurd voor de deal met Bluepoint Games rond was, een gevolg was omdat ze geen remakes wilden blijven maken maar eigen content.
    Het is opvallend stil rond MS ondanks het gerucht van Shpeshal Nick: “Its acquisition season” … Tomb Raider & de nieuwe James Bond exclusief? Altijd wel spannend en de Twitter reacties van fanboys zorgen voor de pret 🙂 Moord en brand mochten PS games tegelijk met PC releasen zoals MS het doet.

Reacties zijn gesloten.