Ubisoft onthult na 13-jaar mysterie rond The Jackal uit Far Cry 2

Ik weet nog hoe zwaar ik onder de indruk was van Far Cry (2004). De open spelwereld, de grafische kwaliteit en een zee met een levendige onderwaterwereld. Crytek leverde toen een schitterende prestatie af. En de trein was vertrokken…

In Far Cry kropen we in de huid van Jack Carver, een ex-commando, die gestrand is op een mysterieuze eilandengroep in Micronesië. Hij gaat op zoek naar een journaliste die vermist raakte nadat hun boot werd aangevallen door huurlingen.

En daarna kwam Far Cry 2 (2008) en begon het mysterie rond de identiteit van de slechterik uit die game, namelijk The Jackal. Volgens heel wat spelers en fans waren er veel gelijkenissen tussen The Jackal en Jack. Zou het dezelfde persoon kunnen zijn? Is Jack The Jackal?

Nu zoveel jaar later bevestigt Ubisoft deze theorie, dit bij monde van Far Cry 2’s creative director Clint Hocking. Hij zegt het volgende:

“The Jackal zou eigenlijk Jack Carver uit de originele Far Cry moeten zijn,” bevestigde Hocking. “Jack Carver in de originele Far Cry was zo’n schichtige, smokkelaar, wapenhandelaar soort crimineel. Het idee was dat The Jackal gewoon Jack Carver is, 10 jaar later of zoiets, nadat hij heeft gezien wat hij op dit eiland heeft gezien. Misschien was het door drugs veroorzaakt, misschien is het een posttraumatische stress, of misschien is het echt. Maar het idee is, een decennium later, heeft hij zijn smokkelspel opgewaardeerd, en is hij verwikkeld geraakt in dit conflict.

De theorie was al zeer geloofwaardig, nadat dataminers onthulden dat alle texture files van The Jackal “jackcarver” in de naam hebben. Anderen hadden de link gesuggereerd nadat ze hadden opgemerkt dat de twee personages een gelijkaardige achtergrond hadden: beiden hadden gediend in de US Navy, en waren betrokken bij illegale wapenhandel.

Voila weer een mysterie de wereld uit. Wel een leuk weetje voor de fans die het niet zouden geweten hebben.

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)

Eén opmerking over 'Ubisoft onthult na 13-jaar mysterie rond The Jackal uit Far Cry 2'

  1. Idd, Far Cry (vanaf 3 vond ik ze personlijk minder) & Crysis. Crytek zou ook een leuke toevoeging voor MS kunnen zijn. Een vervolg,op Ryse: Son of Rome zie ik wel zitten 🙂

Reacties zijn gesloten.