“Hoogst onwaarschijnlijk dat Sony’s first-party games ooit gelijktijdig op pc en consoles zullen releasen”

Er hebben de voorbije jaren reeds heel wat Sony exclusives de weg naar pc gevonden. Al moeten we daar meteen aan toevoegen dat dit altijd een flinke poos na de release op console is. Zullen beide versies, console en pc, ooit gelijktijdig op beide platformen verschijnen?

Voormalig PlayStation Worldwide Studios baas Shawn Layden denkt alvast van niet. Zijn uitleg is simpel. In een interview onthulde hij dat Sony’s huidige strategie een dergelijke aanpak niet toelaat, en het lijkt hoogst onwaarschijnlijk dat dit in de toekomst zal veranderen.

Het idee om naar pc te gaan, en ik denk niet dat je PlayStation ooit een dag en datum met pc zult zien doen. Maar zeg nooit nooit. De strategie die we toen aan het ontwikkelen waren toen ik daar was, was dat we naar buiten moesten gaan naar waar deze nieuwe klanten zijn, deze nieuwe fans zouden kunnen zijn.”

En hij gaat verder met “Waarom neem ik niet één van onze best verkopende games, die de markt al heeft veroverd, die al 18 of 24 maanden op de markt is, er is geen echte retailactiviteit rond die titel, ik ruil niet de ene verkoop voor de andere, en breng die naar het pc-platform en laat ze een idee krijgen. Jullie kiezen ervoor om niet naar PlayStation te komen, maar laat me jullie tonen wat jullie missen.”

Check het hele verhaal in onderstaande video.

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)