Ubisoft kondigt Ghost Recon Frontline officieel aan

UPDATE: Ghost Recon Frontline wordt een gratis battle royale game voor pc. Closed beta start 14 oktober. Hieronder meer info.

Frontline wordt dus een free-to-play, tactical-action, massive PvP, first person shooter in het Ghost Recon-universum dat dit jaar zijn 20ste verjaardag viert. Je kan je via deze link inschrijven voor de closed beta.

Het spel bevat een geavanceerd klassensysteem en een grote set tactische hulpmiddelen, waardoor je volledig vrij bent in de strategische gameplay, met meerdere manieren om vijandelijke teams te slim af te zijn en elke wedstrijd te winnen.

Stel je roster samen met elite operators van over de hele wereld. Verken Drakemoor Island, een enorme en vijandige open wereld die vraagt om snelle aanpassing en teamwork om te overleven. Bundel je krachten met je vrienden dankzij volledige cross-platform ondersteuning en geniet van leuke en collaboratieve competitie in verschillende speltypen.

Denk strategisch en blijf je team een stap voor: werk samen met je team, zet verschillende veldondersteunende vaardigheden in en pas je aan elke situatie aan door te wisselen tussen contractanten uit je rooster. Keer het tij van de strijd en overwin je tegenstanders in elke speltype, inclusief de epische strijd met 100+ spelers in het vlaggenschip, Expeditie.

Belangrijkste kenmerken

ONBEGRENSDE TACTISCHE VRIJHEID
Omdat er meerdere manieren zijn om elke wedstrijd te winnen, is het helemaal aan jou wat voor strategische aanpak je kiest. Pas je aan aan het veranderende slagveld door tactische versterkingen in te zetten, zoals dodelijke automatische turrets, drones met rookgordijnen en enorme barricades.

Tom Clancy’s Ghost Recon Frontline is een tactische actiegame waarin beslissingen in een fractie van een seconde essentieel zijn. Het slagveld is aan jou om te controleren, aangezien deze unieke functies strategische keuzes aanmoedigen en spelers in staat stellen om verschillende benaderingen uit te proberen. Geen twee wedstrijden zijn hetzelfde. Denk buiten de gebaande paden, combineer vaardigheden, pas je aan en wees vijanden op jouw manier te slim af.

OP KLASSEN GEBASEERDE TEAMS
Werk samen met spelers van over de hele wereld en van verschillende platforms via een indrukwekkend en divers klassensysteem waarin elke klasse zeer gespecialiseerd is en verschillende tactische rollen vervult.

Doorloop de game via een geavanceerd eenheidssysteem, upgrade elke aannemer en pas hem aan je strategie aan. Kies zelfs verschillende vaardigheidspaden om binnen elke klasse vrij te spelen. Werk samen met je vrienden en bouw krachtige synergieën op door verschillende samenstellingen van aannemers en hun complementaire vaardigheden.

GIGANTISCH SLAGVELD
Ontdek Drakemoor Island, een open wereld vol afwisselende omgevingen. Voorheen was het een prachtig en vredig land, maar nu wordt het overspoeld door een corrupte mijnbouwcorporatie, wat leidt tot gedwongen verplaatsing van lokale gemeenschappen en enorme milieuvervuiling. Verken meerdere herkenningspunten en verschillende biomen met steeds veranderende weersomstandigheden, van hoge bergen en dichte bossen tot meedogenloze dorre gebieden.

MILITAIRE ONDERDOMPELING
Tom Clancy’s Ghost Recon Frontline is een gloednieuwe kijk op de franchise, en de eerste in de serie die een massale PvP-ervaring introduceert met volledige cross-platform ondersteuning. De game biedt een meeslepend, volledig first-person perspectief, terwijl het trouw blijft aan de fundamentele waarden van teamwork, strategische gameplay en hoge militaire authenticiteit.

EXPEDITIE-MODUS
Het spel biedt verschillende spelmodi, van snel en casual tot zeer tactisch. Met 100+ spelers in teams van drie, is het vlaggenschip Expeditie modus de ultieme test van teamwork: het omvat dynamische doelstellingen verspreid over de enorme open kaart zonder convergerende cirkel, waar spelers moeten samenwerken en hun gecombineerde vaardigheden moeten gebruiken om op te roepen tot extractie.
Gebruik verschillende vaardigheden, roep tactische voorraden op, wissel tussen eenheden, pas je aan en laat zien hoe uitzonderlijk teamwork werkt terwijl je het tegen anderen opneemt.

EEN SPEL DAT ALTIJD IN ONTWIKKELING IS
De tijd gaat verder, maar het conflict eindigt nooit. Tom Clancy’s Ghost Recon Frontline belooft een wereld die constant in ontwikkeling is, met elk seizoen nieuwe speltypen, personages, tactische hulpmiddelen, kaarten en meer.

Zelf ben ik een grote fan van Ubisofts Ghost Recon-reeks, en in het bijzonder Wildlands. De meest recente, Ghost Recon Breakpoint, kon me dan weer niet bekoren. Krijgen we vanavond nieuws rond een nieuwe telg in de serie?

Er doen namelijk verhalen de ronde op het internet dat Ubisoft naar aanleiding van de 20ste verjaardag van de reeks vanavond nog een nieuwe titel in de reeks zou aankondigen.

Straks, om 19u00, is er een speciale uitzending gepland met daarin een terugblik op 20 jaar Ghost Recon. Deze zou ook een aantal verrassingen bevatten.

En een van die verrassingen zou wel eens de wereldpremière van een “New Project Reveal” zijn voor de serie. Heel wat Reddit users en de ResetEra-forums zouden namelijk verwijzingen gevonden hebben naar een project genaamd Ghost Recon: Frontline.

Andere details, volgens het lek, omvatten een terugkeer naar meer lineaire FPS-niveau’s met een moderne Vietnam-setting. Dit zou een stap weg van recente titels, die een open wereld, sandbox-achtige setting met een third person view gebruiken.

Nog even geduld en dan weten we het! Hieronder kan je de showcase volgen.

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)