Square Enix kondigt single-player RPG Dungeon Encounters aan

In Tokyo is op dit moment de Tokyo Game Show aan de gang. Tijdens dit digitale event heeft Square Enix een splinternieuwe franchise aangekondigd: Dungeon Encounters.

Square Enix heeft hoge verwachtingen bij deze game want Dungeon Encounters wordt geregisseerd door Hiroyuki Ito en geproduceerd door Hiroaki Kato. Beiden werkten eerder al aan Final Fantasy-games.

Dungeon Encounters is een dungeon exploration RPG die onze strategische vaardigheden op de proef stelt met maar liefst 100 levels vol uitdagingen. Je zal je team moeten aanpassen om de uitdagingen en obstakels die je pad zullen kruisen zo effectief mogelijk te overwinnen. Tijdens gevechten maken we gebruik een verbeterde versie van het Active Time Battle (ATB)-systeem dat Hiroyuki Ito lang geleden voor Final Fantasy ontwikkelde.

Strategie en tactiek staan absoluut voorop zoals je kan zien in onderstaande trailer. Want de aankleding van de game is erg sumier te noemen.

Dungeon Encounters is al vanaf 14 oktober 2021 verkrijgbaar voor PlayStation 4, Nintendo Switch en PC via Steam. 

Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.