Sony koopt Demon’s Souls Remake-studio Bluepoint Games

Vroeger als we tegen mekaar wilden opscheppen op café dan ging het altijd over wie de grootste had. En meestal kwam ik als overwinnaar uit de bus. Maar sinds de strijd om exclusives is losgebarsten gaat het precies meer over wie de meeste studio’s aan zich weet te binden.

Het ziet er naar uit dat zowel Sony als Microsoft er alles aan doen om grote en minder grote, bekende en minder bekende, indie of gewone studio’s aan zich te binden.

Sony bijt opnieuw van zich af door Bluepoint Games te kopen, de studio die je zeker kent van de schitterende Demon’s Souls PS5-remake of de al even straffe remake van Shadow of the Colossus. Verder stak de studio ook een handje toe bij remakes van onder andere Uncharted, Gravity Rush en Metal Gear Solid.

PlayStation Studios-baas Hermen Hulst zegt het volgende: “Bluepoint is nu op een plek waar er nauwelijks een entiteit denkbaar is die PlayStation beter kent dan zij, omdat ze met zoveel verschillende teams hebben gewerkt aan hun respectievelijke, iconische franchises dat ze op een prachtige manier een ontwikkelaarsinzicht hebben gehad,

En nu is het weer aan Microsoft om te kopen.

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)

Eén opmerking over 'Sony koopt Demon’s Souls Remake-studio Bluepoint Games'

  1. Toch een teken dat Sony de hete adem voelt van MS, wat goed is voor ons gamers. Wel blijft het opvallend stil rond MS voor een daadwerkelijke aankoop. Teveel geruchten maar een bom als Zenimax mag altijd komen. Hopelijk houden ze niet enkel de JRPG’s in de gaten want dit is een genre die ik zelf zelden speel.
    Zie zulke investering liever dan geld geven om bepaalde games voor een tijdje van een platform weg te houden!

Reacties zijn gesloten.