Nieuwe update redt je PS4-console als PSN zou verdwijnen

Hebben we ons ooit eigenlijk al eens afgevraagd wat er met onze game bibliotheek zou gebeuren als PSN verdwijnt? Blijven de games nog speelbaar, of in het slechtste geval raken we ze kwijt? En wat dan? Deze dreiging hing boven iedere PS4 gamer zijn hoofd, ook al wist je het misschien niet…

Een onvoorziene extra van de PS4’s systeemsoftware update 9.00 heeft een controlecommunicatie tussen de interne klok van het systeem en het PlayStation Network tenietgedaan. Zo blijkt toch uit tests uitgevoerd door Modern Vintage Gamer.

Dit was een veiligheidsmaatregel die, wanneer het aan beide kanten mislukte, ervoor zorgde dat alle PS4-software, digitaal of fysiek, niet kon worden afgespeeld. Voor iedereen die zich zorgen maakt over het kunnen spelen van PS4-games lang nadat de PSN-ondersteuning voor het systeem is stopgezet, is dit alvast geweldig nieuws.

Het probleem zat aan de CMOS-batterij van de PS4, die in het moederbord van de hardware past en wordt gebruikt om intern de datum en tijd bij te houden, ook als er geen stroom of een stroomuitval is. Als die batterij wordt verwijderd, omdat je hem zou vervangen of omdat hij kapotgaat, dan is het systeem niet meer in staat om de echte kalender exact bij te houden.

Dit wil dus zeggen dat je PS4 opnieuw verbinding moet maken met het PSN om de juiste tijd te bepalen – een routinecontrole die elke keer plaatsvindt als je een digitaal of fysiek spel probeert te spelen.

Een probleem dat deze update fixt want stel je voor dat de batterij van je PS4 leeg zou zijn en dus ook niet met het internet verbonden was, dan zat je dik in de miserie.

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)