Valsspelen toegestaan in launch trailer voor turn-based roguelike Rogue Lords

Valsspelen in videogames, daar heb ik een absolute hekel aan. En nog meer hekel heb ik aan valsspelers. Maar in Rogue Lords is het blijkbaar toegestaan, maar dan op een eerlijke manier. Of druk ik me verkeerd uit?

Vanaf vandaag is deze turn-based roguelike beschikbaar op Steam en in de Epic Games Store.

Rogue Lords verplaatst spelers naar een duistere, grimmige wereld die is geïnspireerd door het 18e-eeuwse New England en de heksenprocessen van Salem. Je speelt als de duivel, die is teruggekeerd naar de mensenwereld om wraak te nemen op de Demon Hunters die hem 10 jaar eerder een zware nederlaag toebrachten.

Dracula, de Headless Horseman, Bloody Mary, The White Lady, Lilith, Hecate, Baron Samedi, Frankenstein en het monster van Frankenstein staan allemaal klaar om je te dienen. Gebruik de speciale talenten van elke Disciple, combineer hun krachten om vernietigende aanvallen te creëren, en versla de leden van de Sanctua Lumen, een nieuwe cult die jacht maakt op je volgelingen.

Voor elke run bouw je een team van drie Disciples die je vervolgens kunt verplaatsen over een 3D-map waarop je zelf de events kunt kiezen die je wilt triggeren. Deze events omvatten:  

• Turn-based-gevechten waarin je Disciples het opnemen tegen de Demon Hunters en de Sanctua Lumen

• Interactieve events waarin je de stervelingen uitstekende redenen geeft om je te vrezen

• Ontmoetingen met de Grim Reaper, die verzamelde zielen kan ruilen tegen nieuwe relics en vaardigheden

Gevechten en events kunnen verschillende beloningen opleveren, maar je moet ze altijd zorgvuldig kiezen, op basis van de tactiek die je wilt volgen.

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)