Hot Wheels Unleashed nu beschikbaar

Wie heeft er als kleine gamer, of wiens gamende ouders, hebben er in hun jonge(re) jaren niet met kleine autootjes gespeeld? Dinky Toys, Matchbox en uiteraard Hot Wheels. De fans van deze laatste kunnen vanaf vandaag aan de slag met Hot Wheels Unleashed.

Speelgoedfabrikant Mattel en de Italiaanse ontwikkelaar Milestone delen ons mee dat Hot Wheels Unleashed vanaf vandaag beschikbaar is voor PlayStation5, PlayStation4, Xbox Series X|S, Xbox One en Nintendo Switch.

Driften, boosten, jumpen en crashen op de iconische oranje tracks van Hot Wheels wordt vanaf vandaag dus dagelijkse kost voor de fans. De game biedt diverse, unieke single player-modes, inclusief de Hot Wheels City Rumble waarin we onze verzameling unieke wagens en baanstukken kunnen uitbreiden door races te winnen, snelle tijden te halen, speciale stages te voltooien en eindbazen te verslaan. Daarnaast kunnen we deelnemen aan multiplayer-races met maximaal 12 spelers online (inclusief cross-play via consoles van dezelfde familie) of offline met twee spelers tegen elkaar racen op een gesplitst scherm.

De startopstelling bestaat uit 66 voertuigen, waaronder Hot Wheels populairste originele wagens uit de 53-jarige geschiedenis van het merk, zoals Boneshaker, Rodger Dodger en Twin Mill, maar ook iconische auto’s uit de popcultuur, zoals de Batmobile van DC, Party Wagon van Teenage Mutant Ninja Turtles, Snoopy van Peanuts, de Time Machine uit Back to the Future van Universal Pictures en Amblin Entertainment, K.I.T.T. van NBC’s Knight Rider en officiële merkwagens van Audi, Ford, Honda en vele anderen.

Elk voertuig heeft unieke zeldzaamheidslevels en eigenschappen en die we kunnen upgraden. Daarnaast zijn de originele wagens van Hot Wheels en officiële wagens van bekende merken aanpasbaar met unieke kleurstellingen via de Livery Editor, die spelers hun creaties ook laat uploaden of downloaden van de community.

Hot Wheels Unleashed telt zes omgevingen, elk met hun eigen sfeer en stijl: Garage, Skyscraper, College Campus, Skatepark, Track Room (een speciale stage die speciaal is ontworpen voor de eindeloze mogelijkheden van de Track Builder-feature) en The Basement, een aanpasbare ruimte die spelers kunnen inrichten met meubels, accessoires en honderden aanpassingsopties.

De Track Builder is een unieke feature die Milestones eigen ontwikkelaars gebruikten om de banen in de game te maken. We kunnen verschillende baanmodules gebruiken voor eindeloos veel racebaanvariaties. Bij de lancering zijn meer dan 20 modules beschikbaar, waaronder T-Rex Escape, Spider Ambush en Hungry Cobra. De Track Builder biedt spelers ook de kans om hun creaties te delen of tracks van andere spelers te downloaden.

Om de competitie fris te houden, omvat het latere contentplan voor Hot Wheels Unleashed meer voertuigen van iconische merken als Street Fighter Masters of the Universe, DC en Barbie, naast de officiële wagens van grote racemerken als Aston Martin, BMW en McLaren.

Er zal regelmatig gratis en premium DLC voor de game verschijnen, bestaande uit voertuigen, baanmodules, aanpassingsvoorwerpen en exclusieve thema-sets met nieuwe omgevingen. Daarnaast krijgen we de kans om deel te nemen aan Racing Seasons: tijdelijke uitdagingen met nieuwe voertuigen en speciale beloningen.

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)