Battlefield 2042 Open Bèta vereist Xbox Live Gold, maar géén PlayStation Plus-abonnement

Battlefield 2042

Volgende week gaat de langverwachte open bèta van Battlefield 2042 van start. Dan kan iedereen proeven van de hectische multiplayer die DICE ons gaat voorschotelen.

Of zo is het toch op papier. Want als je op console de multiplayer wil spelen van een betaalde game, heb je normaal gezien een abonnement nodig op enerzijds PlayStation Plus of Xbox Live Gold.

EA heeft nu bekend gemaakt dat deze regel voor de open bèta deels wordt doorgetrokken. Gamers met een PlayStation hebben geluk, want zij zullen de bèta kunnen spelen zonder dat ze een abonnement hebben op de online dienst van Sony.

Voor Xbox-gamers ligt het helaas iets anders, want zij hebben wél een actief abonnement op Xbox Live Gold of Xbox Game Pass Ultimate nodig om deel te kunnen nemen.

Wanneer de game uiteindelijk in de winkelrekken zal liggen, is iedereen terug gelijk voor de wet. Want dan zal iedereen een actief abonnement moeten hebben om Battlefield 2042 online te kunnen spelen. Of je moest een PC-gamer zijn natuurlijk…

Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.