BEVESTIGD: dit zijn de data van de Battlefield 2042 Open Bèta

Battlefield 2042

Sneller dan verwacht, maar dat wil niet zeggen dat we niet minder blij zijn met de aankondiging!

Uitgever EA en ontwikkelaar DICE hebben zopas bevestigd dat de Battlefield 2042 Open Bèta vanaf 8 oktober speelbaar zal zijn op Xbox Series X en S, Xbox One, PlayStation 5, PlayStation 4 en PC. EA Play-abonnees en gamers die het spel pre-orderen kunnen twee dagen eerder aan de slag.

De Battlefield 2042 Open Bèta bevat de iconische Conquest-ervaring op de Orbital-map, die eerder was te zien in de revealtrailer van de game. PC- en next-gen console-spelers kunnen de nieuwe gevechten voor 128 spelers (64 spelers op de PlayStation 4 en Xbox One) spelen in de grootschalige spelmodus van Conquest en strijden om controle over belangrijke punten op de map. 

Tijdens de bèta krijgen we de kans om ons in de actie te storten als een van de vier unieke Specialists, die elk zijn uitgerust met hun eigen stijlen, specialiteiten en eigenschappen. Spelers kunnen kiezen voor Boris, een Russische genist met een SG-36; Casper, een Zuid-Afrikaanse expert op het gebied van camouflage en langeafstandsaanvallen; Falck, een ervaren Duitse hospik die is gespecialiseerd in Support; en Mackay, een Canadees die veel door de natuur zwerft en is uitgerust met een Grapple Gun.

Op de Battlefield 2042 Orbital-map, die is gesitueerd in Kourou (Frans-Guyana), gaan we in vijandige omstandigheden een race tegen de klok aan terwijl we strijden rond een locatie waarvan elk moment een raket kan worden gelanceerd. Tijdens een Conquest-match mogen we ons volgens DICE opmaken voor de kenmerkende dynamische maps van Battlefield met een geautomatiseerde raketlanceerprocedure, tokkelbanen door bliksemtorens, voertuiggevechten in slecht weer, inclusief een onverwachte tornado dat het verloop van de strijd verandert, en nog veel meer.

Dit is de periode waarin de bèta te spelen is:

  • 5 oktober: Downloads ingeschakeld voor alle spelers 
  • 6-9 oktober: Periode vroegtijdige toegang (begint op 6 oktober 09.00 CEST)
  • 8-9 oktober: Open beschikbaarheid (begint op 8 oktober 09.00 CEST) 
  • 10 oktober 09.00 CEST: Einde

Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.