Eindelijk uitpakken met je luchtgitaarkunsten in Unplugged

Unplugged

Geef maar toe, je hebt vroeger meer dan een keer met volle overgave met je luchtgitaar meegespeeld op een nummer van je favoriete rockband. En die inspanningen zijn niet voor niets geweest, want volgende maand verschijnt Unplugged.

Unplugged is een VR-game waarin je luchtgitaarkunsten beoordeeld en beloond worden. Je hoeft dus geen lompe plastic gitaar in huis te halen, want je handen en vingerbewegingen worden geregistreerd. Dit wil dus ook zeggen dat je geen controller in je handen hebt tijdens het spelen. Best logisch, want dat zou het luchtgitaar spelen best moeilijk maken.

Het spreekt voor zich dat ook de muziek goed moet zijn waarop je jouw kunsten zal moeten tonen. Ontwikkelaar Anotherway is er alvast in geslaagd om enkele nummers van grote rockbands in het spel te krijgen. Denk daarbij aan The Offspring met The Kids Aren’t Alright, Ozzy Osbourne met Flying High Again en Weezer met Say It Ain’t So.

Unplugged is vanaf 21 oktober verkrijgbaar voor de Oculus Quest-brillen en komt later ook naar andere VR-platformen.

Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.