Vergelijkingsvideo van Halo Infinite toont verschillen tussen de Xbox-consoles

Halo Infinite

Afgelopen weekend ging de tweede Technical Preview van Halo Infinite van start waarbij het multiplayer luik van de game stresstests ondergaat. Maar Microsoft had tussen de eerste en tweede test blijkbaar ook tijd om de game op verschillende vlakken nog bij te schaven.

Een van de meest opvallende wijzigingen vond plaats in de versie voor de Xbox One X, het topmodel van de vorige generatie. Waar deze versie in de eerste Technical Preview nog op 30fps draaide, ging dit tijdens de tweede test afgelopen weekend aan 60fps en een resolutie van 1440p in de nieuw toegevoegde Performance Mode. Indrukwekkend!

Maar daarnaast vielen er nog heel wat andere zaken op. Een overzichtje:

  • De laadtijden zijn tot zes keer korter op Series X|S.
  • De framerate in alle versies ging er opvallend goed op vooruit.
  • De Quality Mode op Series X en One X heeft meer detail in de schaduwen, betere anisotropic filtering en hoger detail in de drawing distance.
  • Xbox One heeft geen reflecties van een hogere kwaliteit.
  • Er zitten nog aardig wat bugs in de interface.

Bekijk zeker even onderstaande vergelijkingsvideo, waarin je de verschillen in de diverse versies goed kan zien.

Halo Infinite is vanaf 8 december verkrijgbaar voor Xbox One, Xbox Series X|S en PC. De game zal bij launch ook onderdeel zijn van Xbox Game Pass.

Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.